lördag 23 april 2011

373. En bra dag idag.

En ordentlig påskbrasa blev det, men inte som jag tänkt. Jag samlade skräpet under dagens lopp och tände på där var pilen visar. Det var en lugn brasa om man kan säga så. Till en början. Elden spred sig snabbt och en del annat brann upp också. Men bra så, då slapp vi det. Världsligt.

Som lilla prinsessan sa om dagen: "Det var en bra dag idag, mormor!" Nu har hon somnat på soffan, efter ett skönt kvällsbad. Ungdomarna är i staden, på bio! Jo, det har varit en bra dag idag. Familjen samlad, god mat, mycket skratt och skoj. Nu jobbar endast tvättmaskinen med en massa rökiga kläder.

5 kommentarer:

 1. Haha, du är nog en riktig häxa du!:D
  Det var inte bara trä och papper som rök till väders hos dig idag...
  Ha det gott med lilla prinsessan och alla de andra.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Det var en rejäl påskbrasa du fick till. Tur att du inte eldade upp hela byn :)
  Här har också familjen varit samlad, men ute hos äldsta sonen som bor på landet.
  En solig och fin dag med barn och barnbarn.

  Ha en fortsatt fin påskhelg!
  Kram Stina.

  SvaraRadera
 3. Uj uj! Jag har gjort detsamma för några år sen som blev till en gräsbrand... och en skräckupplevelse som dock slutade lyckligt! Glömmer det aldrig så länge jag lever. Nu är det enbart eldning i tunna som gäller för min del!

  Ha en fortsatt härlig påskhelg.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Men som du eldar! Och tjock svart rök - hualigen - tänk om hela bygden brunnit opp!

  Så konstigt det känns att se snörester (för det är väl inte eldsläckarskum?) - här gick jag i shorts igår och vitsipporna blommar för fullt!

  Gillar skarpt ditt fina mattehäfte - vilken underbar skatt! Jag minns hur farmor sparade på bruna papperspåsar, dem fick jag rita på när jag kom på besök. Om man sparade alla dagens plastpåsar med brödet man köper hem skulle man faktiskt aldrig behöva handla plast/fryspåsar...

  Ha en go fortsättning på påskhelgen ♥

  SvaraRadera
 5. Vi bor nog i paradiset och vi har ju vår egen (geta)bock också. Bocken i paradiset:). Blommorna som finns underlättar i arbetet av röjandet i allt det gamla med skavanker som finns. Det här är ett fullständigt arbetsparadis (snudd på det motsatta ibland:))
  Du har en väldigt aktiv familj, men så har de en aktiv mor och mormor också:).
  Skönt att röja eller hur?
  En fin påskdag önskas för din del också!

  SvaraRadera