fredag 17 juni 2011

414. Sommarfredag!

Allt möjligt hittar jag då jag röjer. Bilden från nätet får symbolisera pauserna som uppstår då jag bara måste stanna upp. Hittar ju så mycket. Gammalt, glömt, sådant jag inte kommit ihåg att fanns kvar. Slängaslänga blir dagens melodi. Idag får jag koncentrera mig på att inte titta till sidorna, utan fokusera på att bli klar ngn gång. Där ute väntar ett stooort garage fullt med bråte och SAKER och TING! Det bara skriker på att bli uppordnat. Måste få slut på det skriket... Men det är ju ingen tidspress med ngt alls. Inga stora partyn på kommande, då allt "borde vara" tipp topp. Fast sånt brukar jag inte bry mig i. Jag gör fint för det egna välbefinnandet. Och för familjen att glädjas över. Nu håller jag på, eftersom jag är inspirerad. Ännu idag :)

En annan sak som skall rensas är strömming. En massa strömming som lilla prinsessan, hennes mor och jag hämtade från den gode Fiskaren sent igår. Sen ska fisken stekas och det skall krylla av katter kring benen. Det är den biten jag inte tycker allra mest om ifråga om katter.
Och jag säger inte "äntligen fredag". Alla dagar är som fredagar på sommaren.
De bästa dagarna...

12 kommentarer:

 1. Röja i egen takt är bäst. Pynta å feja skall man göra för sej själv, vi ser hemmet alla dagar, gäster bara på genomgång:) Mitt klädskåp blev mycket rymligare i går när jag äntligen tog itu med det:) Njut av sommardagen.

  SvaraRadera
 2. Vad härligt det låter att alla dagar är bäst!

  Nej, inte började jag röja, kom annat i vägen... Borde ta tag i det där med kläder, känns som om det finns alldeles för mycket i garderoben...

  Ha en fin röjardag med mycket släng!

  SvaraRadera
 3. Hej, det låter som mig..saker som ligger där de inte ska ligga o vrår som behöver plockas iordning. Jag säger som du, alla dagar är som fredag o då kan jag ta tag i oredan en annan fredag.
  Ha en skön fredag!

  SvaraRadera
 4. Röja ... rör runt är vad jag gör mest :)
  Sv: en pulsvärmare

  SvaraRadera
 5. hejsan goa du!
  jasså det är strömmings rensning på gång...
  usch säjjer jag då ;) som inte alls äter fisk men de i min omgivning skulle jubla om de fick lite stekt strömming, kanske kan du skicka några små fiskar..hihi..
  jag håller medd dig på sommaren är ALLA dagar fredagar
  kramen lolla

  SvaraRadera
 6. Här blir inget röjt förrän Anticimex fått bort getingboet.Har inte kunnat städa balkongen, för varje gång jag var i bortre hörnet flög de runt mig,hade gillrat upp ett paraply för skydd åt citronträdet,så jag har inte sett vad de otäcka insekterna hållit på med en längre tid.Skrev till dem idag och sa det är akut, mina barnbarn kommer i helgen.Inte så trevligt med getingar surrande runt oss.Det jag rev ner var ju bara höljet.
  Så visst är det härligt att kunna röja bort ibland.

  Kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 7. Nu har även jag sommarlov på riktigt.
  Alla papper och allt efterjobb är klart och inskickat.

  Idag tar jag och börjar med en storstädning av köket. Sen ikväll ska jag på sommarens första dans. Det ser jag fram emot :)

  SvaraRadera
 8. Men vad du är bra! Jag behöver också röja, röja, röja! Ibland när jag ser mitt hem med andras ögon blir jag alldeles matt.

  Och imorgon ska vi ha gäster ...

  SvaraRadera
 9. Hoppas du får en härlig röjarhelg :)
  Här står regnet som spö i backen, men det gör inget...ganska skönt att bara vara inne och slappa.

  Glöm inte att njuta också :)
  Kramen.

  SvaraRadera
 10. Stekt strömming är toppen!:)
  Har kaffepausen tagit slut nu?
  Bra med långa sådana när man har semester.

  Jag tycker du är jätteduktig som städar och fengchuiar:).
  Märkligt nog så längtar jag också efter det, men det blir nog närmare jul, kan jag tänka mig.

  kram

  SvaraRadera
 11. Har og noen ryddedager. Har som plan at det skal være ryddig skuffer og skap og tom skittentøyskurv når vi reiser på ferie om tre uker. Om planen blir å holde - vel.... tror ikke det. Er som deg, det blir mange pauser for å kikke på ting en hadde glemt at en hadde, bla gjennom magasiner.... og så videre...
  Ha en fin helg. Bare fire arbeidsdager igjen så blir det fredag i ukesvis her også.
  Klem fra Eva :-)

  SvaraRadera
 12. Det är som om man kunde andas bättre, efter att ha röjt upp något - men det har jag dock inte gjort på lääänge!
  En så gullig liten findus, som sitter där i rabatten!

  (ps. jag har åtgärdat parasollproblemet, men inte rört det ur fläcken ännu. Hoppas jag får pengarna tillbaka OCH behålla det...)

  Kramar!
  -Pia-

  SvaraRadera