onsdag 16 oktober 2013

En duktig dag!

Jag vet att det senare i vinter är rena värmeböljan då det är minus två grader, men just nu känns det inte så. Efter långpromenaden i skymningen vid halvsjutiden började jag frysa och fryser ännu. Borde skriva klart en sak, men men men. Hade en massa pappersjobb inplanerat till eftermiddagen, men det var ju ett fackligt möte inbokat också, så det blev inget skrivande. Efter mötet via föräldrarna och sen hem och sen blev det då långpromenad. Ena gossen tyckte inte om då jag emellanåt var utom synhåll, pga bajspåsärenden och ordnande av koppel. Han grät och var nöjd igen då jag dök upp från marknivå och hälsade: Hej på er! Här är mormor! Vilken sång ska vi ta nu då? Har du sett min lilla katt, lilla katt, lilla katt... osv :) Snart har de nog memorerat mina sånger och kan dem galant sedan då de börjar prata. Och det gör inget om jag blir till en visa pga sjungandet! Alla kanske inte är medvetna om att det är så lätt att promenera till "I kungens granna slotts stora stora stora kök, det finns en liten liten liten piga..." Pröva på att promenera till den takten! 

 

I fråga om fordon så är jag nu förberedd inför vintern.
Under tiden jag var på jobb hämtades min båt från sjön och 
nu är den här på bakgården. Tack till min man och till en gammal vän!
Under tiden jag vandrade med barn och hund 
fick jag vinterdäck på bilen. Tack till pojkarnas far!
På riktigt känns det som att jag varit mycket duktig i dag!!!

3 kommentarer:

 1. Nu har jag provgått till "kungens lilla piga" och det fungerar galant! Nu har jag ju ingen barnvagn att promenera med, och folk skulle kanske tycka, att jag var en smula märklig om jag gick och sjöng den för mig själv - men det hade funkat bra...
  Du har verkligen fått mycket gjort idag, visst är det skönt när alla hjälper alla!
  Här är det inte riktigt vinterdäcksdags än, vi har inte haft under 7-8 grader, men det kommer väl här snart också!
  Ha det så bra min vän!
  Kram från mig, Monica

  SvaraRadera
 2. Klart att du har varit duktig! :) Ja nu börjar kylan..Vi ska fixa till i hönshuset så att det blir större men viktigast av allt är att lägga bättre golv på det som är nu. Vintern är för mycket 25-35 minus..Nej fy. Det vill jag inte tänka på.

  Hann läsa din första kommentar innan du tog bort den...

  Tavlan har jag satt upp i kväll. Jag har lagt ut ett kort på bloggen. Jag har beställt den från nordicdesigncollective.se Med frakt blev det 324 kr. Den heter "Alla är hemma". Finns även en som heter "Kvarteret" Men då lyste inga lampor i fönstren :) När jag beställde var det nästan slut. Finns bara i begränsat antal och skickas direkt från illustratören/konstnären.

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 3. Det mesta går lite lättare med en sång att nynna på eller sjunga. Lite som meditation kanske?

  SvaraRadera