lördag 23 maj 2015

Det kanske kunde fungera?

Problemträdet
En snickare hjälpte en äldre kvinna att restaurera ett gammalt hus. Efter hans första dag, då åtskilliga saker inte fungerat som de skulle, vägrade hans bil att starta. Snickaren ägnade ett par timmar åt bilen utan framgång. Till slut erbjöd sig den gamla kvinnan att köra honom hem. Snickaren satt helt tyst under färden.
Väl hemma frågade han kvinnan om hon ville träffa hans familj, vilket hon tackade ja till. När de klivit ur bilen, stannade han till en liten stund vid ett träd och därefter var det som om han förvandlats. Han gick glatt mot dörren och kramade sina barn och kysste älskvärt sin fru.
När de senare gick ut till bilen igen, passerade de trädet som kvinnan vid det här laget hade blivit mycket nyfiken på.
-Ursäkta att jag frågar, sa hon. Men vad var det du gjorde vid trädet förut?
- Tja, det är mitt problemträd, svarade snickaren. Även om jag ibland har bekymmer på jobbet, så hör de inte hemma hos mina barn och min fru. Så jag hänger helt enkelt upp problemen i grenarna varje kväll när jag kommer hem och plockar ner dem igen nästa morgon.
- Det lustiga är, fortsatte han, att när jag plockat ner problemen, är de inte alls lika många som när jag hängde upp dem kvällen före.
(Ur varför växer gräset)
För visst är det väl så, att när vi får distans till våra problem och ser dem med en utomståendes ögon, hittar vi ofta svaret till hur vi kan lösa dem på bästa möjligaste sätt.
Tomas Gunnarsson

En vän hade detta på sin fb-sida. Jag ska göra på liknande sätt, försöka ändra om denna dag som redan hunnit samla på sig en hel del stress. Jag går ut och kramar ett träd. Tror det behövs en lååång kram. Bekymren får blåsa iväg så långt de bara kan, passar ju bra denna vindiga dag. 
Och sen börjar jag dagen på nytt. På ett annat sätt!4 kommentarer:

 1. Ett jättebra sätt, tycker jag! Vi brukar säga att man ska släppa bekymren utanför sovrumsdörren, så att man kan sova gott. När man sen går upp på morgonen är bekymren aldrig lika stora...
  Men ditt sätt var ju ännu bättre - man tar inte ens med sig bekymren in!
  Hoppas metoden lyckas för dig!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Självklart så måste jag göra likadant...det där är ungefär detsamma som att sova på saken. När man vaknar har man ofta en helt annan syn på någonting som man kvällen innan har tyckt att var alltför besvärlig.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Mycket tänkvärt inlägg som jag gillar skarpt. Så borde alla göra. Måndagskram Bosse

  SvaraRadera
 4. Kloka ord, finns mycket sanning i dem!
  Kram

  SvaraRadera