tisdag 5 januari 2016

Julmatsmiss blir ett julminne!


Denna gång blir det enkelt att plocka bort julen! Hann, eller orkade, inte plocka fram den som förr. Men en bra jul var det ändå, utan en massa pynt. Ett par cm snö har vi och kylan har sakteligen krupit på, just nu - 20!

Det som jag kanske kommer att minnas bäst från denna jul är julmiddagen som vi bjöd på här hemma dan före afton. Hela familjen var samlad och åt gott. Det var dock en sak som inte smakade som vanligt och det var skinkan, seg och rödfärgad. Huj, huj. Natten före, klockan tre, hade jag enligt alla konstens regler satt den i ugnen. Jag for till jobbet vid nietiden och bad sonen kolla termometern. Han tyckte den visade ngt på 80. Ahaa, så fort den blivit klar! Jag vred ugnen ner till noll och for iväg.

Efter middagen på kvällen började jag fundera, ngn hade faktiskt kommenterat att skinkan inte var lika god som i fjol. Jag hade räknat ut att den behövde nietie timmar för att bli klar, det var den inte efter sex timmar. Huujeedamej. Det där ska vi glömma! 
Men inte kommer jag att glömma! Vissa saker minns man resten av livet, hehe.

Jag hade min femte duktiga dag på gång i dag. Frestelsen var mycket stor att hoppa över motionen. Tack Heidimin för att du drog med mig ut! Oj, vad det var kallt att promenera i snålblåst och minus 17, men Oj, så skönt att vara inomhus igen!

Grattis till Unglejonen som kämpade sig till guld i junior-VM i ishockey!!!

1 kommentar:

  1. Haha, vi hade också en miss med julskinkan i år! Dottern hade köpt en färdigkokt skinka, som hon bara griljerade. Den visade sig vara rå, när vi skulle skära upp den... men efter ett par timmar i ugnen var den jättegod - dagen efter...
    Bara ett par minusgrader här idag, men det bet ordentligt i kinderna på promenaden!
    Kram, Monica

    SvaraRadera