tisdag 6 december 2016

Julen smyger sig på...

 I dag har jag tagit det mycket lugnt. De kommande dagarna blir tuffa, mycket körande hit och dit, tiden kommer nog inte att räcka till. Hur det kan bli så hittar jag inget svar på. Borde kanske säga nej, nej och åter nej. Nå, nu är det bara att hitta en bra sömn och direkt från morgonen dyka i och beta av timme efter timme. Det skall nog bli bra så! Efter detta börjar jag stampa foten i golvet och säga nej :) :) :)

I dag var Tilde och jag på studentfest. Så trevligt det var!

Sedan via hennes hem där hon och småbröderna fick fixa till ett pepparkakshus!

En julstämning smyger sig på... Tackar för det.

4 kommentarer:

 1. Pepparkakshus! Oj, nog vill ju jag också :) fast det kanske blir pepparkakor och inget mera.
  Svar:
  Så där har jag varit också, precis som du och kanske ännu värre. När julafton kom och satte mig ner i soffhörnan, slappnade av så bröt förkylningen ut. Det hände någon gång, inte alltid, men nog var jag lite knäpp. Stackars familj, men jag ville ju så mycket.
  Nu är jag helt annorlunda, kanske för mycket men...ja, jag mår bra och det får räcka med det lilla. Jul blir det i alla fall. <3-kram

  SvaraRadera
 2. Blev lite fundersam för jag trodde jag skrivit hos dig när du ramlade ur bilen, men det kanske var på fb? Hoppas att kroppen återhämtat sig? Vet att det kan ta tid, jag har fortfarande ont i knäet efter mina tre fall då århundradets snöfall drog in över Stockholm.
  Men du, angående julpyntandet, du vet väl att vi har den längsta adventstiden vi kan få i år? Hela fem veckor att sprida ut pyssel (och stress) på! Jag tar bara fram stakar och stjärnor till första advent, sedan pyntar jag vid Lucia och det är t o m efter tredje advent i år! Nästa år blir stressigare tycker jag, då har vi den kortaste möjliga adventstiden istället. Någon sa till mig att det inte spelar någon roll för julafton är ändå den 24 december, men jag tycker att det är stor skillnad på att ha fem eller fyra veckor av adventsmys!
  Vad gäller att vara "ledig", så jobbar jag i butiken i snitt 4 dagar i månaden. Dessa dagar kan komma väldigt klumpvis, så jag kommer att ha många i februari. Att slippa fler i december passar mig utmärkt! Nu till helgen ska jag stå på julmarknad på lördagen och ha adventsöppen ateljé på söndagen. Det sägs att vi ska få 8 plusgrader imorgon, då ska jag röja i min ateljé så att eventuella besökare kan se något. Efter helgen ska julfixandet få ta fart och all bokföring jobbas med (sköter pappas firma också). Men en dag i taget!
  Just det, jag ska dessutom klämma in en mängd besök på olika gymnasieskolor, Lillhunken ska välja skola i januari! Vi ska tydligen hinna till två ikväll ...
  Kram på dig <3

  SvaraRadera
 3. Oj då, det låter som du kommer att få bråda dagar! Hoppas att det ordnar sig! Att lära sig att säga nej är svårt, men nödvändigt och hemskt skönt när man väl har lärt sig. Jag håller fortfarande på att lära mig...
  Studentfest vid den här tiden var ovanligt!
  Fint pepparkakshus!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Pepparkakshus skulle jag vilja göra!

  Hittade tillbaka till min blogg häromdagen och inser att det är mycket roligare här än på FB där folk knappt skriver om sina liv.

  SvaraRadera