tisdag 27 juni 2017

Skinkpastejer :)

Ett enkelt recept på skinkpastejer, 30 st. 
Jag / Vi brukar göra dubbelsats.

250 g  smör                                               Fyllning:
9 dl     jästbrödsvetemjöl                           250 g   rökt skinka
1 1/2   tsk salt                                         1 msk  senap
3 1/2   dl mjölk                                        en bit   purjo
50 g    jäst                                              1/2 dl   finklippt persilja
                                                               4-5 små tomater
                                                               3 dl      riven ost (t.ex. emmental)
                                                               Till pensling: ägg

Nyp ihop smör och mjöl. Tillsätt salt och mjölken, vilken jästen har upplösts i. Blanda degen jämn. Dela degen i ca 30 delar och rulla ut till småbullar. Låt bullarna jäsa. Blanda till fyllningen tärnad skinka, senap. finskuren purjo och persilja. Tryck ner en grop i de jästa bullarna med t.ex. ett dricksglas. Pensla kanterna med ägg. Fyll gropen med skinkfyllning, ett par tomatklyftor och strö riven ost över. Grädda pastejerna i 225 graders värme ca 10 min.










Tycke och smak är olika. Skinkan kan bytas till tonfisk och räkor. Då ändras namnet på receptet till Tonfiskpastejer

1 kommentar:

  1. Åh, mums, vad det verkar gott! Jättebra utflyktsmat, ju! Tack för receptet!
    Kram, Monica

    SvaraRadera