Ett enkelt recept på skinkpastejer, 30 st.
Jag / Vi brukar göra dubbelsats.
250 g smör Fyllning:
9 dl jästbrödsvetemjöl 250 g rökt skinka
1 1/2 tsk salt 1 msk senap
3 1/2 dl mjölk en bit purjo
50 g jäst 1/2 dl finklippt persilja
4-5 små tomater
3 dl riven ost (t.ex. emmental)
Till pensling: ägg
Nyp ihop smör och mjöl. Tillsätt salt och mjölken, vilken jästen har upplösts i. Blanda degen jämn. Dela degen i ca 30 delar och rulla ut till småbullar. Låt bullarna jäsa. Blanda till fyllningen tärnad skinka, senap. finskuren purjo och persilja. Tryck ner en grop i de jästa bullarna med t.ex. ett dricksglas. Pensla kanterna med ägg. Fyll gropen med skinkfyllning, ett par tomatklyftor och strö riven ost över. Grädda pastejerna i 225 graders värme ca 10 min.
Tycke och smak är olika. Skinkan kan bytas till tonfisk och räkor. Då ändras namnet på receptet till Tonfiskpastejer!
Åh, mums, vad det verkar gott! Jättebra utflyktsmat, ju! Tack för receptet!
SvaraRaderaKram, Monica