söndag 1 oktober 2017

Oktober!


"Vinden blåser kyligt redan, sommarn lider mot sitt slut.
Jag går ofta ner till stranden och på bryggan går jag ut."

Den sången nynnar jag på. Mina elevers favoritsång den här tiden på året. Sommarminne heter den. Melankolisk, lite sorglig, många verser. Handlar om den vackra silverfisken som jag aldrig såg igen. 

I dag är det första oktober! Hoppas det blir en fin månad! Bilden är från senaste söndag då mor och jag åkte i väg till villan och gjorde i ordning för vintern. Bryggor, tunga bord och bänkar klarade vi inte av, så hoppas höststormarna med högvatten inte kommer ännu! Jag måste få det kirrat på ngt sätt.
Och i dag är det lite varmare. Plus sex grader!

4 kommentarer:

 1. Nu har jag läst alla inlägg jag missat under en tid, njutit av dina ord och dina härliga bilder. Fattar inte att Tilde är 10 år redan....

  Svar:
  Ja, verkligen Lisbet!
  En härlig kravlöshet har vi också haft. Bara tagit dagen som den kommit och njutit av stunden.
  Oktober-Kram

  SvaraRadera
 2. Jag blir väldigt nyfiken på sången, så fin text. Undrar om den går att finna på youtube. Men silverfiskar har jag svårt att se skönheten i ...

  SvaraRadera
 3. Hej Lisbeth. 17-19 nov har de hantverksmässan i Tammerfors. Ifall du aldrig varit dit så skall du absolut göra slag i saken. Räcker inte med en dag om man vill se allt. Vet inte vem som kan ha buss dit i år. Jag brukade vara med hantverksföreningen tidigare o de senaste åren med Pedersöre kommun men har ännu inte hört efter om de far.Har besökt denna mässa i många år så jag har även åkt med bil o eller tåg, allt är möjligt. Googla på den mässan så får du veta mer. Man får ju liksom kicken av dessa mässor så det börjar klia i fingrarna. Ha det så gott.

  SvaraRadera
 4. Oktober kan vara fint med vackra färger! Idag hade vi dock regn och blåst ... ;)

  SvaraRadera