tisdag 23 februari 2010

91. Förundran!

Ta tid att förundras!
Utan förundran och förtjusning är livet enbart en existens!
Just nu förundras jag av att
- jag väntar på att talgoxarna ska dyka upp i dag igen
- det går för sej att vara ensam hemma i ett kråkslott
- jag klarar mej på ruiscrackers, apelsinsylt och apelsiner
- det är en så vacker vinterdag och - 20 grader just nu
- jag faktiskt inte gör något alls... nästan

Bara försöker bli frisk!

4 kommentarer:

  1. Jag ska ge dig receptet:)
    Väldigt mycket socker förstås när det gäller maräng, men jag brukar helt skippa att sätta nåt sött i grädden och ändå märker man det inte.
    Jag brukar laga 1½ sats av denhär med 5 ägg, men vi brukar ju vara ganska många som äter:D
    Här är den vanliga:

    3äggulor och
    1½dl socker vispas pösigt.

    Tillsätt sedan 5 msk mjölk och ½dl smält margarin.

    Blanda 2½dl vetemjöl med 3 tsk bakpulver och 1 tsk vaniljsocker och nedrör det i smeten.

    Maräng: 3 äggvitor vispas til hårt skum.
    Tillsätt sedan 3 dl socker och vispa marängen tjock och glansig.

    Bred nu ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Bred marängen över smeten. Grädda!

    Dela kakan mitt itu när den kallnat. Blanda fyllningen: 2dl grädde och 3-4 hackade persikohalvor blandas. Sätt fyllningen på den ena halvan och lyft den andra halvan på med marängsidan uppåt.
    Tårtan blir ännu godare om du använder ca 3dl grädde:D

    SvaraRadera
  2. Åh, den tårtan är god! Jag kallar den för Herrgårdstårta men den har många namn.

    SvaraRadera
  3. Herrgårdstårta låter också fint!
    Verkar som om kärt barn har många namn!

    SvaraRadera