måndag 8 mars 2010

100. Kvinnodagen!

Glad att jag är kvinna! Om man bortser från de verkligen viktiga orsakerna till varför vi firar kvinnodagen, så känns det bra att påminnas om att vi är väldigt många vi kvinnor. Ett slags systerskap över hela världen. Vi vet hurudana de allra flesta karar är :) Eller vet vi? De vet kanske också hurudana vi är :) Hm, det tror jag inte de vet.
I en avhandling har jag skrivit så här: "Flickor har i tusentals år haft sin bestämda uppgift i hemmet som barnafostrare, hushållschefer, sjukvårdare, materialförvaltare, kreatursskötare och jordbrukare - allt på en och samma gång ibland. Männens arbete låg mest utanför hemmet, det var jakt och fiske, plundringståg och krig, köpslående och handel - sedermera hantverk, industri, samfärdsel och kontor."

Kvinnan har haft rösträtt i drygt hundra år, tänk vilken kort tid egentligen. Tänk om vi inte fått våra rättigheter... Nog om detta! Nu vill jag, kvinnodagen till ära, visa sockor jag stickat i slutet av februari, kalla snöiga vinterkvällar. Jag måste inte sticka, måste just ingenting, är inte tvingad! Vill själv, för det är så jätteroligt! Just var det så, nu är ngt annat på gång! Symaskinen ska fram i kväll! :)

4 kommentarer:

 1. hejsan
  jag är åxå verkligen glad att jag är kvinna.
  framför allt för att jag får föda barn....
  nu till dina sockor ,de är jättefina.och visst är et härligt att man kan sticka och virka bara för att man VILL..
  kram på dig lolla

  SvaraRadera
 2. Tack för att du tycker om sockorna!
  kram

  SvaraRadera
 3. Så passligt med det hundrade blogginlägget! Det är ju den hundrade Kvinnodagen också!
  Kanske det hundrade sockparet också? Jättefina sockor!
  Kvinnodagskram

  SvaraRadera
 4. Tack! Ja, jag hörde i nyheterna att det nu är hundrade kvinnodagen. Råkade passa med mina inlägg. Så passligt.
  Hundra sockpar? Kanske... Jag kan inte räkna dem alla... :)
  kram

  SvaraRadera