onsdag 15 september 2010

218. Uddigheter.

Nu är jag på jakt efter en riktigt vacker kopp! Vet inte varifrån det begäret kom för ett par dagar sen... Vad skulle jag göra med den? Sätta den i hyllan bland en hel del andra udda koppar? Huh huh! Behöver inga koppar, men nog en enhetlig servis. Men har jag klarat mej utan en enhetlig servis hittills så klarar jag mej i fortsättningen också! Sådeså! De som kommer till oss får ta skeden dit man kommer (=min version). Seden dit man kommer! Man får ta skeden i vacker hand. Eller den udda koppen!

9 kommentarer:

 1. Det är bara roligt med udda koppar, glas.
  Här brukar man säga att man serverar på ryska,(fråga mig inte varför men så heter det:)) vilket betyder att man har udda porslin och glas. Jag är väldigt rysk på det sättet, var och en kan ju också hålla reda på sin egen kopp utan att ta fel.
  Praktiskt är det ju också, då går ingenting "hukka" om man kan använda delar från olika serviser.
  Norge vann!!:)

  SvaraRadera
 2. Jag vet hur det är med koppar...jag skulle vilja ha en tekopp från Rörstrand..Bengali heter den, med varje kopp brukar kosta runt 300 och det är för mycket.

  Vad det gäller min snuva så känner jag mig som en gnälltant :) Men är inte van att känna mig så här, brukar aldrig eller sällan var sjuk så detta är väldigt jobbigt.
  Får ta mig i kragen och göra ett besök hos farbror doktorn :)

  Onsdagskram till dig!

  SvaraRadera
 3. Gillar det unika.
  Gillar dig.

  SvaraRadera
 4. Mångfald är fint!
  Ha en skön dag!

  SvaraRadera
 5. Det är ju inte koppen som gör det, utan det trevliga sällskapet. ;) Dricka kan man fast ur plastmugg om så är. Men man kan ju alltid drömma och kanske en dag hittar man det man sökt, det ska vi hoppas.
  Marianne

  SvaraRadera
 6. Det är klart att du ska ha en till kopp, det är ett begär man kan bejaka tycker jag. Jag är inte heller förtjust i hela serviser, lite opersonligt blir det, nej blanda och ge.

  Tack för din gulliga kommentar hos mej, alltid så trevligt.

  Kramar och ha det gott, Birgitta

  SvaraRadera
 7. Jag har förstått att det vi kallar bokmärken kallar ni för glansbilder i Finland.
  Tack så jättemycket jag blev riktigt nostalgisk för många av dessa hade jag när jag var barn men jag antar att min mamma städade bort dem.
  Enhetlig servis har jag heller aldrig haft och det har gått bra även för mig.

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 8. Men det är så mycket charmigare med udda prylar! Vi har udda stolar runt matbordet och udda vinglas eftersom maken gillar en sort, jag en annan och dottern en tredje...

  Varför göra som alla andra?

  SvaraRadera
 9. Klart att du ska ha lite udda koppar. Variation förgyller bara tillvaron.
  Kramar:)

  SvaraRadera