tisdag 9 november 2010

249. Definitivt slut på sommaren.

Bläddrade bland mina bilder... Den passar bra som motvikt till denna kyliga dag. Vinden tilltar där ute och jag antar att det kommer snö i natt. Fem minusgrader just nu. Jag tog upp min båt för ngn vecka sen, pga flunssan. I dag var det dags för min kära man att ta upp sin :) Nu går vi då i väntans tider. Drygt fem månader. Sen är det dags att sjösätta :) Åka iväg till vårt paradis. Nu gäller det att hitta andra andningshål.

Något helt annat, ett tips från Händiga frun (1972): Om en maska går på ena strumpbyxbenet klipper man av det och spar resten. När en maska går på nästa par syr man fast det hela benet och har ett nytt par strumpbyxor. Skulle samma ben gå sönder kan man vända det ena. För detta fordras givetvis att man köper strumpor av samma färg och kvalitet. Oj, så vi kvinnor har hållit på...

6 kommentarer:

 1. Vi har fortfarande båten i sjön, förväntar oss en tillfällig vår. Tittar man ut ser det inte ut så men hoppet är det sista man tappar, har jag förstått.
  Strumpbyxor kan användas till dock-kroppar, när man har vänt dem ut och in många gånger förut:).
  Godnattkram!

  SvaraRadera
 2. Oj, oj vad jag skrattade åt strumbyxorna! Tänk hur det var förut, bra egentligen för då återanvände man i stället för att kasta...

  Ja, visst är det tråkigt med kylan, även här är det kallare nu, men vi äter ändå frukost på balkongen i solen.
  Kram
  PS Fattar inte hur min bild ser ut som den gör,
  får fixa det på nåt sätt...

  SvaraRadera
 3. Så bra tips för dagens strumpbyxor håller knappt en gång. Tack för din kommentar hos mig. Skulle bli super lycklig om du hittade mönstret. Snart är min halsduk färdig och skulle vilja sticka benvärmare nu.
  Tack igen.

  SvaraRadera
 4. Jag har också läst det där för många år sedan..."kliar mig i huvudet"...klippa av och sy fast benet? Men alla maskor som går, hur ser det ut...en fundering bara :)

  Måste vara bättre att klippa av benet och vända den hela delen ut och in, sen para ihop med den andra...då blir det dubbel byxdel istället...eller :)

  Helt onödigt tänkande, kanske min fundering inte alls uppfattas så som jag menar och då blir den ännu onödigare :)

  Ha det bra, jag antar att du också har fått snö.
  Kram Stina.

  SvaraRadera
 5. Just nu brakar det loss nere i jorden och vitsipporna börjar gro...
  Man har svårt att tro att det händer saker under den vita snön...
  Fina bilder du bjuder på...
  kram ullamaria

  SvaraRadera
 6. Din lilla blomma påminner om att det kommer en vår...
  Kram

  SvaraRadera