tisdag 30 augusti 2011

466. Morgonlycka.

Tvära kast i vädret! Nu fem grader där ute. Är småningom på väg till jobbet, men de sköna morgonsysslorna får starta dagen innan det. Läser Mias kloka ord för dagen:
"För varje minut som vi är arga förlorar vi 60 sekunder av lycka." Nåja, jag kan inte minnas när jag senast skulle ha varit arg... så jag har väl all lycka kvar då :)

Min man är och vandrar i ödemarken i Lappland. Tillsammans med goda vänner. Nu på morgonen blir det båt över Kilpisjärvi och den båten far en gång om dan, om den far. Senast han var, och då inte i så bra skick, blev det att vänta ett dygn extra pga att båtchauffören var sjuk och inte kom. Där övernattade sonen med sin sjuka far i ett tält och det var flera minusgrader just den extra natten. Nåja, det var den berättelsen, som slutade bra. Min man njuter då han får vandra i fjällen. Och skida där på vintern. Själv är jag så glad då jag inte måste göra det. Och vi unnar varandra att ha det bra!


10 kommentarer:

 1. Mias kloka ord är bra!
  Så skönt att få vandra i fjällen nu när hösten är på kommande och fint att ni kan njuta på olika sett.
  Ha en bra arbetsdag!

  SvaraRadera
 2. Huomenta, mukavaa päivää sulle! Mun mies on myös pohjoisessa, nauttii syksystä siellä, nautitaan me täällä kotona :)

  SvaraRadera
 3. killen i trädgården har blivit döpt till Walther...jag kände mig påtittad när jag vandrade där ute i morse då solen började röra sig uppåt:D. Han ser rätt snäll ut så hoppas att det inte är den här spionen som rör sig i dina mardrömmar

  Kilpisjärvi är någonting speciellt. Jag har också varit där och njutit för många år sedan.
  Apropå Mias ord så tror jag att det kan vara bra att vara arg någon minut någon gång utan att det känns bortkastat, men jag förstår fullständigt vad hon menar ändå:D

  En finfin dag önskar jag dig också!

  kram!

  SvaraRadera
 4. Skönt att man kan unna varandra olika grejer,
  jag hade nog gärna hängt med din man;), men bara om det vore soligt å fint, annars kan det kvitta.
  Vi är fjällmänniskor både mannen och jag, men helst ska det vara toppenväder.
  Ha en bra vecka Kram ullamaria

  SvaraRadera
 5. Hoppas de slipper regn och rusk i fjällen. Det är ju vackert ändå men inte lika behagligt kanske. Fjäll är majestätiska och magiska tycker jag. Jag är uppväxt med fjäll runtom och jag tycker de är bland det mest vackra som finns. Men inte snöstormar i fjällen. Fy. Men det låter spännande med en båt som går en gång om dagen, kanske :)
  Ann-Louise

  SvaraRadera
 6. "För varje minut som vi är arga förlorar vi 60 sekunder av lycka." Stämmer så bra, mycket tänkvärt.
  Ha en bra dag.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 7. Det var et bra sitat, og så sant,så sant. :-) Brrr, 5 grader - her hadde vi 10° i morges. Jeg tar en halvårsenhet ved siden av jobben. Den heter "norsk som andrespråk" og er spesielt rettet mot undervisning av fremmedspråklige elever. Interessant, men vanskelig med alle faguttrykkene. Men jeg kommer vel inn i det - sånn småningom.... Ha en fin kveld. Klem fra Eva :-)

  SvaraRadera
 8. vad fint du har det i din blogg :)

  SvaraRadera
 9. Hej! Läser att höstaktiviteterna börjat där hos er, hoppas att hösten inte blir så kalla utan att ni får njuta av sensommaren ni också!

  Kram

  SvaraRadera
 10. Hejsan Lisbet !

  Det där påminner mig om när min man helst av allt ville gå i svampskogen i fem timmar eller mer.Utan mig och Dottern.Och det kan jag mycket väl förstå, för vi gnällde hela tiden om något.Vet vi var ute och plockade slånbär,hallon ja allt skulle tas vara på, så var han uppväxt.Jag var ju uppväxt med krog,låt andra göra det.Det var bara att köpa det.

  kram Mi

  SvaraRadera