torsdag 24 november 2011

514. Blåsigt värre... på många sätt.

Blåsigt ska det bli i helgen. Det blir knappast ngn utfärd till villan på lördag, trots att jag fantiserat om det. Ena båten är i sjön fortfarande, men som det ser ut nu så blir det långsamt kallare och snön knackar på i nästa vecka. Jag börjar faktiskt längta efter skidspåret som jag brukar ha längs vår tomtgräns, några varv emellanåt brukar vara ganska skönt och man behöver inte stiga ur spår, ingen flåsar bakom en :)

Här blåser det på många sätt just nu. En sorts blåst kan vara riktigt njutningsfull, då är det roligt att vara med. Sen kan det blåsa så att man nästan tappar andan, då försöker man vända sig ditåt var det finns luft. Vinden kan emellanåt pina så att tårarna rinner... händer som torkar träder då till. Jag hoppas verkligen att alla vindar mojnar här så att vi får andas lugnt igen. Så småningom.


12 kommentarer:

 1. Hejsan Lisbet !

  Så klokt Du skriver.Som man inte tänker på i ord.
  Man kan bi blåst på konfekten också eller blåst av älsklingen.

  Kram Mi


  Ps.tack för Dina rader,ska snart ge mig i väg till huvudstaden o. Lidingö Ds

  SvaraRadera
 2. Som vanligt en ljuvlig bild!

  Vindarna är så mångfacetterade.
  Hoppas de mojnar snart!

  Ha det gott och håll i dig så du inte blåser bort!
  Andas lugnt.
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Ja nu stormar det verkligen och är svart ute i regnet, men jag gillar detta väder mera än snö och ishala vägar.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 4. Regn, regn, regn. Nästan så jag börjar tycka snö skulle vara bättre för då kan jag ta mina promenader iaf men snöslask? Duggregn går an men annars ... Konstigt att kroppen vant sig så vid promenaderna, försöker jag fuska är det en liten röst som får mig att skämmas för lathet.
  Bara hoppas det avtar och det inte börjar blåsa.

  SvaraRadera
 5. Här har det varit länge, tycker jag, ganska lugnt. I dag blåser det men samtidigt skiner solen allt vad den orkar den här novembertiden, så det känns inte så farligt ändå. Har varit ute och njutit av friska fläktar. Det var en gra idé att ha ett skidspår runt tomten som man kunde åka skidor några varv i lugn och ro. Det är bara så sällan det finns så mycket snö. Så när det händer något år, kommer man inte på tanken att ta fram skidorna. Tyvärr har det blivit så.

  SvaraRadera
 6. Får man gå i ide några dagar? Inte för att det ska blåsa speciellt mycket hos mig, men det vore skönt att bara vara ett tag ...

  SvaraRadera
 7. Här blåser också så jag tror taket ska lyfta! Men det är tio grader varmt! Inte klokt... ur led är tiden! Och här finns ingen snö i sikte ännu...

  Ha en fin advent.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 8. Her langs norskekysten skal det også bli storm i helgen, men det virker som det ikke blir så ille her i Narvik. Så flott bilde du hadde satt inn, måtte se på det lenge. Det minnet meg litt om bildene i skolebøkene når jeg var barn. Ha en fin helg, tenn lys - snart kommer snøen. Klem fra Eva :-)

  SvaraRadera
 9. Verkar som om stora delar av landet har samma väder just nu.
  Regnet smattrar mot fönstren och det blåser som attsingen.
  Svårt att få fram den riktiga adventskänslan men jag ska tända alla ljus som finns härinne nu och försöka mysa till det..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 10. Håll i hatten....;)
  Det har varit lite mycket nu, på jobbfronten, men nu ska jag fira advent!
  Är kompledig mån-tis. ska bli så skönt att bara få vara :)
  Ha en trevlig första advent!
  Kram Carro

  SvaraRadera
 11. Är nog bäst att hålla sig på torra land när det är sånt här väder. Här känns det som huset ska lyfta vilket ögonblick som helst.
  Hoppas du har en fin första advent ändå.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 12. Ja du ,sonen landade på ett stormigt Arlanda för en timme sedan. Han har varit en månad i Calcuttas heta smutsiga slum och arbetat och kommer hem till spöregn, storm och adventstjärnor. Snacka om kontraster.
  Han blir nog inte människa på ett par dagar;)
  Skidspår skulle sitta fint. Ska önska mej skidor/pjäxor i januari då jag fyller 50, lagom till snön kommer;)
  kram ulla

  SvaraRadera