söndag 17 juni 2012

618. Sköna söndag!

Det är silverflox! Tack för det, Pettas! Karin kukat (Karis blommor) har de hetat hos oss, eftersom bror Kari fick en torva av en tant, för länge sedan! De sprider sig lätt och på villan breder de ut sig i skogsbrynet. Likaså här hemma :)

"Junivind mot min kind,
när jag sitter på vår grind.
Junimat: Färsk spenat
och en röd tomat.
Juniflugor i mitt rum,
vinden doftar, juniljum.
Sent i säng
först en sväng
till min juniäng."

6 kommentarer:

 1. Så ljuvligt försomrigt vackert. Nu tänker jag på den som Karis blomma...ett vackert namn

  kram

  SvaraRadera
 2. De va ju väldans fina blommor ... kolla upp lite vad du hittat på ... gilla de där med gungstolen ..
  Tänkte du kanske hunnit virka en servett ring , men sen läste du hade haft fullt upp ..
  Ha de fortsatt så mysigt i gungstolen ..Själv måste jag göra ett nytt mobil fodral ,, fått ny mobil *glad* men så krångligt !!

  SvaraRadera
 3. SÅ vackert, både bild och text!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Hej! Jag söker sången som innehåller den vers om juni du infogat i detta blogginlägg. Kommer inte ihåg vem som skrivit den, men tror att första versen börjar med orden "Snön har smält, på ett fält...". Sedan var det visst en vers om april, en om maj och den sista om juni. VArifrån tog du versen, har du något tips på var jag kunde hitta den i sin helhet? Tack på förhand, Nina

  SvaraRadera
 5. Hej! Jag söker sången, varifrån din vers om juni är tagen. Vet inte vem som skrivit den, men tror att första versen börjar med "Snön har smält, på ett fält..." Första versen handlar om april, andra om maj och sista då om juni. Har du något tips var jag kunde hitta sången? Mvh. Nina

  SvaraRadera
 6. Hej! Jag försökte svara på ditt namn, men lyckades inte komma framåt, trots många tryckningar :) Du hittar sången i sin helhet i "Vi gör musik i årskurs 1-2", sidan 115.

  SvaraRadera