lördag 17 november 2012

689. Dittan och dattan!

 Fantastiskt vacker solnedgång häromdagen! Både upp- och nedgångar har jag stannat och
tittat på många gånger denna höst. Här var det Tilde som uppmanat mig att fota himlen. 


 
I Tfors finns det så här vackra juldekorationer! I min smak! Tulpaner (!) och julrosor (?).


 Utsikt från mitt hotellfönster. Det är Pyhäjärvi som skymtar mellan regndropparna. 
Hotellet är beläget på ett vackert ställe, alldeles vid Pyynikkiåsen. Det blev 
långa dagar med fullmäktigemötet, så det blev inga strapatser i omgivningen...


... men på torsdagseftermiddagen var allt klart och jag tänkte att nej nu!!! Jag måste passa på, för en gångs skull! Sagt och gjort. Ikea finns i utkanten av Tfors. Lika knäpp som vanligt, då jag får mina infall. Huh huh. Det var en konst att få hem allt sent på kvällen. Buss till tåget. Fel vagn. Byte av vagn. Allt möjligt. Fyra olika manspersoner, hjälpsamma händer vid fyra olika tillfällen, då kassarna, väskorna skulle transporteras till ny plats. Utan att jag ens bad om hjälp! Karar kan!!! Hem klockan 12 på natten och följande dag var jag i jobb igen i min härliga klass!!! Och jag kan meddela att julgardinerna får vänta, för jag såg att åtminstone köksfönstren borde få sig en omgång med  en magisk trasa!

2 kommentarer:

 1. Nu för tiden ja!:)...det här är ungefär 15 år sedan, men säkert finns filmen kvar på SVT...de sparar säkert alla Året med kungen och drottningen...

  Oj, så ambitiös du är! Här tvättar jag fönster efter julen när ljuset återkommer. Tror jag. Mitt i allt får jag ett ryck i alla fall.
  Förstår väl att du behöver vara igång i god tid. Skolarbetet tar det mesta och i all synnerhet när det är julfester och allt vad det betyder...även jag funderar på att försöka få till det lite innan, vi jobbar full fart t.om. den 25 dec. Sedan tar vi jul.

  Ha en så bra kram till dig med!

  SvaraRadera
 2. vilka fina bilder! nu har vi satt upp julgardinerna (tillsammans ;) ) och julgardiner har vi ju som sagt i vardagsrummet ännu! vet du vem som har tvättat fönstren här hos oss? ledtråd: det är inte jag! vilken fin musik som spelas här då man kommer in på besök :)

  kram!!!

  SvaraRadera