torsdag 6 december 2012

700. Ny dag och massor av nya möjligheter!

I dag firas självständighetsdagen i vårt land. Ledig dag. En väninna är bjuden till balen på slottet. För mig är kvällen vikt för att följa med festligheterna i teve. Hon skrev åt mig i förrgår att det enda som nu fattades i fråga om klädseln var ett par strumpbyxor. Hoppas hon inhandlade två par... trängseln lär vara stor och maskor kan gå...
 Ute är det minus tolv. Varmare nu än på många dagar. Både ute och inne.
Här har det varit trevligt med iskallt vatten ett par morgnar. I fredags hade jag nätt och jämt hoppat i duschen efter morgonpromenaden då det hände första gången på länge. Schampo i håret och neeeej, det ljumma vattnet blev allt kallare! Det var bara att bita ihop och isduscha sig. Vattnet blir inte varmt i vårt hus om oljan är slut.

Sedan startade inte bilen. Mannen fick skjutsa mig till jobbet. Jag liftade hem.  Mannen har fått åka fram och tillbaka med kanistrar för att fylla på oljan... "Behändigt" och dyrt. I måndags var det samma sak. Iskallt vatten och fjorton grader i huset. I går kväll kom den beställda oljan. Jag var ensam hemma och det knirrade och knarrade i huset. Trött halvsov jag på soffan och hörde någon bulta på baksidan av huset. Såg genom en gardin en halarklädd gubbe stå där och bulta. Smög mig dit, med telefonen i hand, med ett nummer klart att trycka på. "Kuka siellä?" ropade jag genom dörren. Det var oljegubben!
Efter ett par timmar kom Mannen med Ranya och ett par kanistrar olja...

Och Mannen har ordnat med en ny ackumulator åt mig. Till bilen alltså. Den gamla gick inte att ladda mer. Sen lyckades jag ju i går åka iväg  från jobbet utan att dra ur motorvärmarsladden. Men sådant pratar vi inte om. Ny dag och nya tag!

6 kommentarer:

 1. Så skönt att allt har normaliserat sig igen!:)
  Nu får du njuta av väninnans slottsbesök och titta på alla vackra klänningar och människor. Så ska jag göra, det hör bara till att titta på glitter och glam en dag av den här digniteten. Ett blåvitt ljus ska förstås tändas och stå tänt.
  Och Uffe fyller år, inte bara Finland:)

  ha det bra
  kram

  SvaraRadera
 2. Alltså, jag kan inte låta bli att skratta när jag läser ditt inlägg! Så mycket som gått fel och du har en förmåga att se på det liksom utifrån, så att det blir lite småironiskt och roligt alltihop!
  Hoppas i alla fall att du får det varmt och skönt nu och att bilen startar!
  Och att du kommer ihåg motorvärmarsladden, men vem har inte glömt den...
  Ha en bra dag, kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Tack Lisbet! Jag skall berätta för honom att du grattar:)
  Lätt att komma ihåg, absolut.

  Nu just har det slutat snöa men mera är utlovat, här får vi ofrivillig motion, men det känns bara bra.
  I och för sig så skulle vi kunna sitta här till våren, frysarna är fyllda av mat, så vi skulle klara oss. Däremot skulle nog bankkontot bli väldigt tomt om vi inte kan ta oss härifrån...brödleveransen kan inte upphöra, inte heller cateringen. Annars skulle jag inte alls ha någonting emot att bli insnöad. Det kunde bli en riktigt rolig utmaning.

  Godkväll, jag försöker vinka via tv-n. Du tittar väl du också? Det måste ju fungera eller hur;)?
  kram

  SvaraRadera
 4. Ser att allt ordnat sig till slut. Ibland går inte allt som på räls.
  Här har vi fått mycket snö och nu tycker jag att det får räcka.
  Så fina lyktor du visar - jättefina!
  Trevlig helg och varm kram till dig!

  SvaraRadera
 5. Skönt att allt är som vanligt igen! Det där med motorvärmarsladd i bilen har man ju varit med om några gånger när man undrat vad som skramlar under bilen när man åkt iväg till jobbet 6:20 på moron...Ha en fortsatt skön helg!

  SvaraRadera
 6. Vintern kan verkligen ställa till det. Vi brukar alltid få låta kranarna stå och droppa på natten när det är så här kallt. ( ca- 15)
  Hoppas du får en varm och skön helg. Kram Eva

  SvaraRadera