måndag 10 juni 2013

785. Nya örhängen.

Den blåa färgen är väldigt vacker mot grönt. Jag minns vad min lärare i tredje klassen i folkskolan sade då vi hade ämnet teckning. Grönt och blått får inte gränsa mot varann då man färglägger. Endast om det är träd framför himlen! För övrigt var han en superbra lärare som jag skickade brev och kort åt i många år efter det att han inte fick tjänsten följande år och flyttade till Sverige. Jag minns honom med glädje. 

Här var det kaffepaus hos dottern. Jag hade skött gossarna medan hon var med storasyster på hälsogranskning. Jag är den eviga optimisten, väskan med handarbeten är oftast med...
Lilla prinsessan är väldigt pysslig :) och hon tillverkade hängen till mina örhängen. Jag, mormor, blev så fin och glömde helt bort att jag hade dem på mig då vi for på Ranyas fortsättningskurs i går kväll. Som vanligt får jag väl tänka att jag troligen gjorde någons dag extra munter :) 
 Ranya var inte alls på humör för någon skolning i går. Alldeles för mycket upp i varv av att träffa nya hundar. Vi fick hålla på med egna övningar. Tack och lov för lilla prinsessan vår som hjälpte trötta mormor att vara positiv...

Och till slut. Vem skulle ha trott detta för ett år sedan? Skäriliv med dessa underbara små gossar emellanåt! 
Här har de på sig sina dopgåvor.

5 kommentarer:

 1. Men du, dom örhängena är fina! Nytänk inom örhängestillverkning ;) Ett år går så snabbt. Och bara snabbare och snabbare tycker jag. Antar att det är åldern det beror på. Man ser på sina egna barn att det gått ett år till...Och så ser man det på rynkorna kring ögonen också. Åtminstone på mig.

  God natt, måste försöka lägga mig tidigare ikväll.

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 2. Man kunde utveckla örhängsidén ytterligare. Hänga sina komihåglistor i öronen på det sättet.
  Oj, oj...jag smalt visst helt och hållet nu. Vilka killar i flytvästar. Lyckans ost!
  svar:
  Vi har en fördel tack vare vår kalkrika jord. Växterna trivs bra.
  Tänkte faktiskt på det igår kväll när jag vandrade och dokumenterade med kamerans hjälp. Det är det nya sättet att samla växter, examinera och torka för herbariet. Nu dokumenterar vi med kamerans hjälp och låter allting samlas i en dokumentportfölj. 250 växter! Inte illa alls.
  Man måste uppdatera sig hela tiden för att hålla allt vid liv. Märker det jag också....
  Önskar få bjuda dig på fiskmiddag någon gång:)
  kram

  SvaraRadera
 3. Alltid bra med ett handarbete med! Grönt och blått, det skulle inte passa ihop sades det, ja. Likadant med rött och orange eller gult. Nu kombineras allt friskt och visst, nog går det! Gossarna tar det lugnt i sina fina flytvästar, skäriliv tröttar. Kram

  SvaraRadera
 4. Tack snälla, jag fick mig ett riktigt gott skratt när jag tänkte på hur du gick iväg med dessa prydnader dinglande från öronen! Underbart!
  Och jag förstår din stora glädje över dom små prinsarna, vilken lycka!
  Stor kram från mig!
  Monica

  SvaraRadera
 5. Tänk vad bra det är nu när man kan blanda alla härliga färger efter eget huvud. När jag var barn skulle man inte blanda prickigt och randigt inte heller skulle man kombinera rött och rosa, två färger som egentligen är så nära varandra och som jag alltid tyckt passar så bra tillsammans.
  Handarbetsväskan är alltid bra att ha med sig man vet aldrig när man får en liten stund över.
  De är för söta de små gossarna i sina flytvästar.
  Annika

  SvaraRadera