torsdag 20 juni 2013

789. Det var en gång ...

... , för några dagar sedan, som en liten prinsessa ville att hennes morfar skulle lära sig spela piano. Men nej, det ville inte morfar. Inte alls. Han hade mycket annat att göra, bl. a. läsa tidningen och hon måste förstå att han hade väldigt mycket annat som också måste göras. Nej, piano hade han aldrig prövat på, men i Lilla kören hade han sjungit då han var skolpojke. Det var bara några få utvalda med bra sångröster som fick sjunga i Lilla kören. Det räckte nog med det vad gällde det musikaliska,  tyckte han.
 Lilla prinsessan lyssnade och nickade. Vilken duktig morfar, tyckte hon. Morfar var nöjd då han fått förklarat så hon förstod. Någon pianist blir det inte av honom. 
Efter en stund (då Lilla prinsessan ritat noter att titta på och klistrat lappar på tangenterna) befann sig morfar vid pianot och började sin pianokarriär. Hur i all världen gick det till??? 

Morfar klinkade Blinka lilla stjärna där om och om igen. Lilla prinsessan var en mycket tålmodig lärare och visade och förklarade. Morfar fick ta på nytt och på nytt, minst femtio gånger. Ibland lyckades fingrarna hitta rätt. BRA MORFAR! Hemläxa har han tills hon kommer nästa gång. Han får titta på hennes noter och öva. 
Och öva! Han vågar inte annat! :) Lilla prinsessan tror på sin morfar, han lär sig nog!

6 kommentarer:

 1. :D, oj, därför såg de bekanta ut på något sätt, prinsessbokstäverna.
  Det var blinka lilla stjärna där. Jag tror att prinsessan kan göra karriär med att fara runt och lära alla morfar och mormor och farfar och farmor i hela landet att spela piano. God pedagog, undrar vem hon har fått det ifrån?:)
  Glad midsommar Lisbet! Och se till att morfar inte glömmer bort att öva...

  kram

  SvaraRadera
 2. Åh, åh, åh, så underbart! Jag skulle vilja krama er lilla prinsessa!
  En sann pedagog som sin mormor!
  Och morfar MÅSTE öva ordentligt...
  En riktigt glad midsommar till er alla och ge lilla prinsessan en stor kram från mig!
  Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag ska krama henne, träffar henne efter en liten stund :)

   Radera
 3. :)Nu har nog morfar fullt upp låter det som. Ja prinsessor kan vara finurliga, tänk att kunna lära sin morfar spela! Hälsa honom lycka till!
  Nanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gjorde jag!
   Han har så smått fått börja nosa på "Lille katt" men måste ännu öva på "Blinka lilla" för han stannar upp emellanåt...

   Radera