måndag 24 juni 2013

791. Dagen är nu.

Favoritavkopplingen hittills i sommar är nog ett handarbete. Något att hålla på med då jag lyssnar på radio i lepolassin på stranden vid villan eller på soffan tittande på något sparat i teve, sådant som jag aldrig hann med i vintras och i våras. De små prinsarna har fått var sin blåbärsmössa.

Jag kan konstatera att blomsterhandlarna inte fått något besök av mig på länge! Jag försöker spara slantar i stället. Galant brukar det på en sommar bli drygt hundralappen som jag satsar på blommor till blomsterbyttor och blomhäng utomhus. Har sått några frön och det får räcka med det. Vackrast är den prästkrage som kämpat för att hålla sig kvar hos oss :)  Flera är på kommande. 

I dag ska det bli röjröj!!! Hade faktiskt tänkt ta en runda och handla reablommor, men bestämde mig för att börja reda upp i det stora garaget. Där finns. Allt möjligt och omöjligt. Och som sagt, slantarna spar jag till något annat. "Det finns så mycket att titta på, när sommaren kommit till oss..." 

Under tiden jag skrivit detta har jag ändrat mina planer. Allra först ska jag åka med Ranya och hälsa på barnbarnen. Sen får vi se hur det blir med garaget :)

8 kommentarer:

 1. Röjande i garaget kan du ta en annan dag :) Har själv ett garage som absolut måste röjas innan hösten. Det måste städas verkligen.

  De är så söta de där blåbärsmössorna.

  Ja, krypet satt på en cykelsadel. Den var stor. Fy! jag gillar dom verkligen inte! :))

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det blev en annan dag. Lite i taget i garaget!

   Radera
 2. Ja, man ska ju inte vara sämre än att man kan ändra sig...
  Så gulliga blåbärsmössor du gjort till småprinsarna! Jag stickade faktiskt en blåbärs- och en jordgubbsmössa till en kompis till en av döttrarna, som fått en baby.
  Lycka till med garage-röjet!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Handarbete är nog något som hör sommaren till. Ute i det fria helst, eller just framför tv:n. De där blåbärsmössorna är så fina, mina barnbarn har också haft sina. Härligt att kunna ändra sig så där med ens medan man tänker. Jag tror nog du gjorde ett bra val. kram Sirkka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det som är så bra med ledigheten. Nästan ingenting är inrutat och dagen ger utrymme för en del sidosprång. Om man vill.

   Radera
 4. Ja, alltid finns det någonstans som det behöver röjas och städas... Men visst finns det viktigare saker att göra så här års... Det försöker jag i alla fall att inbilla mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det finns, det beror på hur man prioriterar. På sommaren tycker jag att man kan unna sig att göra det som lustar :) Och ibland är det väldigt lustigt med röj :)

   Radera