onsdag 7 augusti 2013

806. Det närmar sig.

Nu börjar det vara slut på min sommar... Åtminstone ledigheten. Nästa vecka är de inrutade dagarna tillbaka. Många många gånger om dagen ska klockan passas. Inget fel med det, det är bara att anpassa sig på nytt. 

Förr trodde jag att jag aldrig, aldrig kommer att börja sticka sockor. Förstod inte alls vad det kunde finnas för tjusning i att först sticka en socka och sen kämpa för att få ihop en till likadan. För att inte tala om hälen. Nuförtiden är det den största avkopplingen. Emellanåt, inte hela tiden. En systerdotter som börjar sitt sista år i gymnasiet ska få pippisockorna, hoppas de inte är för stora och smågossarna höstfärgssockorna, hoppas de inte är för små...För drygt en vecka sedan knäppte jag strandbilderna vid villan. Klockan var fem på morgonen och det blev ett speciellt ljus, vet inte om det syns... men det var en underbart vacker morgon. Jag tror kameran gömmer några bilder till. 


 Villatomtarna har suttit i var sitt träd i många år. Vakat och hållit koll.

I dag hann jag plocka några liter hallon och röda vinbär. Strax innan den första regnskuren kom och innan åskvädret brakade loss. Nu känns det riktigt skönt i luften, inte så kvavt längre. Skönt för mig det :) Jag har nämligen drabbats av en sommarförkylning, hostar som bara den.

5 kommentarer:

 1. Visst syns det vackra morgonljuset på dina bilder! Så skickligt fångat!
  Jadå, jag minns hur det var, dagarna innan man började jobba igen, lite ångest men också lite glad förväntan...
  Men numera är jag så tacksam att få vara kvar inte "inga-måsten"- världen! Min sommar varar så länge vädret tillåter...

  Sockor har jag aldrig stickat, men jag ska börja virka på mormorsrutor till en baby-filt - yngsta dottern väntar smått! Lycka!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Jag tycker också att morronljuset syns bra på dina bilder.. har du stranden så nära dej el är det på villon?Jättefina sockor..pippisockorna är ju så tjusiga,såna borde man ju sticka.Tavlan av flickan o katten va bara sååå fin!!!Bra gjort av en 11 åring!Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Vilken fin morgonstämning i dina bilder, lugn,tyst. Man ser den vackra morgonrodnaden i ljuset. Så fina strumpor du har stickat! Det är alltid spännande med storleken, inte för stora, inte för små. Visst är det en mycket bra avkoppling att sticka. Ha det så bra nu med jobbet också nästa vecka!

  SvaraRadera
 4. Önskar att jag kunde sticka strumpor, blir så sugen på att lära mig... Men det har jag nog sagt förut och det verkar inte att bli av. Varför är det så med så många saker? Tycker i alla fall att dina är jättefina!
  Nyttiga hemmaplockade bär gör säkert susen mot sommarförkylningen!
  Kram

  SvaraRadera
 5. så fint du har stickat.
  Ha en fin kväll.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera