lördag 2 november 2013

Ingentingkänsla.


Hej på er! Here I go again! Äntligen är de jobbjobbiga veckorna förbi. Nu torde det lugna ner sig. Det har varit höstmöten, årsmöten, kurser, möten vid sidan om jobbet. Allt varit positivt och bra, riktigt bra. Jag visste för två veckor sedan att nu, Lisbet, nu kommer du att få vara i gång. Ingen egen tid, bara att försöka hitta sömnen mellan varven. Och nu känns det lite som jullov! Få se om det blir ngt annat än nattpajta och stickasockor i dag. Värk i ryggen och nacken, så jag sitter med en tjock pläd på axlarna. Njuter av ingentingkänslan.  

Min klass hade hand om skolans morgonsamling i går. Bra gick det för dem.  I slutet hade vi en tyst minut med ljus och tankar på de som gått bort. Trodde jag skulle klara det. Mina glasögon immade igen, så pianospelandet blev till vad det blev, jag såg inte noterna. Mina småttingarnas grav ska jag besöka i dag igen. Föra mera ljus. Så ont det gör fortfarande, trots att det gått många år.

8 kommentarer:

 1. Största och varmaste kramen till dig <3

  SvaraRadera
 2. Åh Kram kära du, känner jag... Jag är lyckligt lottad som inte behöver gå till kyrkogården och tända ljus för våra småttingar för vi har fått behålla dem hos oss, i livet. Så hemskt..förstår mycket väl att det gör ont fortfarande.

  Hoppas du kan vila ordentligt och göra det du vill. Du har arbetat mycket så nu är du verkligen värd att få njuta av ingentingkänslan!

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 3. Ja, jag förstår så väl, att det kan göra ont, trots att det gått många år!
  Skönt för dig, att det lugnat ner sig på jobbet!
  Tack för upplysningen om talko! Lite talko skulle alla ha då och då, det är ju både roligt och praktiskt! Angående filten jag virkat, så fäste jag trådarna efter hand, så att det inte blev så många på en gång...
  Ha en fortsatt fin helg, kram från mig!
  Monica

  SvaraRadera
 4. kramar till dej.. förstår inte..har du haft nått barn som dött el barnbarn?.. så hemskt. Kul med talko o syltgrisan..så gott..o bra att få det städat. ha en skön söndag.. fast du värker i axlarna,,varm filt kan ju hjälpa lite.. köp dej ett stift som heter Linnex...gå in o kolla på www.napra-rehab.fi

  SvaraRadera
 5. Det är ju en lite sorglig helg med många minnen, både svåra och glädjefyllda. Var på kyrkogården häromdagen och smyckade gravarna och tänkte på alla kära... Både dem som man fått lyckan att lära känna och de som man aldrig hann träffa...
  En stor kram till dig!

  SvaraRadera
 6. Ingentingkänsla borde vi unna oss lite oftare tror jag. Ledsen för din skull att behöva gå till graven med ljus till småttingarna, en stor tröstekram.

  SvaraRadera
 7. Hej och tack för din hälsning hos mig.
  Vilken tur att dina jobbiga veckor är över nu, november är ju jobbig i sig själv tycker jag, inte många ljusglimtar att se fram emot. Jobbar du med barn?
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera