torsdag 5 december 2013

Arla ...


... morgonstunden den bästa är. Sitter och njuter av morgonkaffet och av att ha en ny dag framför mig. I morgon firar vi Självständighetsdagen. Alla butiker, banker osv är stängda, men jag tror vi klarar oss utan att trängas i butikerna i dag. Hinner ju på lördag, om något fattas. Hm, nå nu kom jag nog på några saker, hm...

Den senaste tiden har det varit lite si och så med mina morgonpromenader med Ranya. I dag är det en passlig dag att återuppta dem. Hon sover ännu, men kommer att bli helt lycklig då hon märker vad som är på gång. Ett par timmar tidigare än hustomten brukar masa sig iväg med henne blir det. 

Ska nu finslipa det sista med klassens julfestteater. Barnen börjar kunna sina repliker och det är ett härligt kaos emellanåt. Precis som det ska vara och som jag minns från min egen folkskoletid. Så spännande och viktigt det är med jultraditionerna för de små. I går hade vi en härlig stund efter självständighetsfesten och julmiddagen, tjugofem andraklassister som satt andäktiga och lyssnade på en julsaga och ville höra på en till. Och det fick de. En skön stund att minnas. 

3 kommentarer:

 1. Återigen ett inlägg, som andas harmoni och glädje! Och energi.
  Det är så upplyftande att läsa om din inlevelse i barnens värld. Lyckliga dom, som har dig som lärare...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Alltid lika spännande att öva till julteatern. Högtidligt med självständighetsfest.

  SvaraRadera
 3. En mycket speciell dag i Finland i morgon. Det var som igår när man firade den 50-åriga självständigheten 1967. Nej, nu överdriver jag lite...men åren har gått snabbt.

  Härligt med julfestteater och julsagor!

  kram

  SvaraRadera