onsdag 1 januari 2014

Skutt och hopp på nyårsdagen.


Ranya har flera favoritplatser ute på gårdsplan. Här är hennes bästa, tror jag. Hon har kontroll över bakdörren, bilparkeringen och även en viss koll på om något intressant händer inomhus, det är bara att vända huvudet en aning mot de stora vardagsrumsfönstrena (stavningskontrollen visar rött). Det som vi hänger på tork utomhus får numera vara i fred. Lakan osv tvätt hängde jag ut i söndags och allt såg ut att torka bra, men det blev duggregn följande dag. Tog in dem i går, dyblöta, men vilken underbar doft som spred sig i huset! Det märkte även hustomten.

I dag njöt vi av nyårskonserten från Wien. Lilla prinsessan var klädd i dansklänning och dito skor och var förväntansfull inför den magiska stunden då dirigentens taktpinne skulle höjas och konserten skulle börja. Hon och jag bänkade oss i soffan. Det vill säga, jag bänkade mig och hon dansade. Emellanåt hamnade jag på golvet icke galaklädd och lärde ut nya steg och takter, för det tror jag mig kunna :) Det där med balett är dock inte min grej, fick höra i dag att vissa fotsvängningar kallas för sjömansfot, man ska ha balettfot. Så nu vet jag det. Sedan avrundade vi med backhoppning. För det hör också till nyårsdagen. Hon berättade att hon gärna skulle vilja börja med flickbackhoppning. DET går inte, sade jag. Hoppbackarna är för långt borta! Tack och lov.

5 kommentarer:

 1. Ser framför mig hur lilla sessan valsar runt :)
  Första året som jag missar konserten men
  backhoppningen hann jag med att se.

  God fortsättning på 2014.
  Kram till dig!

  SvaraRadera
 2. Härligt med dansande prinsessa :) tack å lov att backarna e långt borta ;)

  SvaraRadera
 3. Hon är inte dum hon, Rayna klart hon ska ha koll :)
  Kul med en balettdansös som valsar om kring :)

  Ha det bra och God fortsättning på 2014!
  Kram Carro

  SvaraRadera
 4. Hej och god fortsättning !

  Där ligger hon fint.
  Lustigt så djur hittar sina favoritplatser.
  Prinsen har sina, jo han är nog lite bortskämd.

  han vet hur han ska bete sig för att få sin vilja igenom, fast han
  bara är en kattpojke knappt fyllda två. när han nu är född, enligt
  Folksam står det Mammas födelsedag 12/2-11 , men det kan nog inte stämma, fick honom i Aug.-12 då var han 1,5 år enligt förra ägaren..Är dålig på matte.
  Men nog blir han tre då.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 5. Jag tror att jag är född med två sjömansfötter. :) Kul med helgtraditioner på TV. Vad gullig hon ser ut på bilden. Ranya.
  Önskar dig ett fint 2014.

  SvaraRadera