tisdag 17 juni 2014

Blomsterdrottning och fotbollsexpert!

Detta dygn har vi ljust i 20 timmar 46 minuter, enligt almanackan. I praktiken är det ljust dygnet runt i juni och juli. Just nu åtta plusgrader och någon grad varmare dagtid. Jag är alltid nöjd med vädret, hur det än är. Anpassningsbar :) Nåja, väder som gör det halt på vägarna vill jag inte ha. Hussarna jr och sr kom hemkörande från Hfors i natt och det lär ha varit snö och halka någonstans på vägen hem.  Ännu en gång var det fråga om ett flyttlass, Uppsala är förbi och nu börjar Hesajobb. För jr alltså. Min bild från Hesa förra veckan.


I går då jag rensade ogräs från en rabatt stod plötsligt ett par småpojkar bakom mej och frågade vad jag gjorde. Jag förklarade och så sade den ena: Du har granna blommor! Oj, så glad jag blev och tackade. En tredje liten gosse anslöt sig till sällskapet och så hörde jag en viskning: Du ska säga att hon har granna blommor... Och efter en stund kom det: Du har granna blommor du! Otroligt gulliga gossar det där :) :) :) Jag har ju inte alls nå granna blommor, hehe. Men det kanske blir mera sånt nu, tack vare de väluppfostrade grannpojkarna!

Sen på kvällen var jag världens fotbollsVMexpertkommentator. Efter Tyskland-Portugal (VILKEN MATCH!) var jag lite förundrad över att Tilde varit så intresserad och orkat engagerat följa med hela matchen. Hon sade: Det är så bra att titta med dej, mormor. Då förstår jag allt med matchen! Mina vingar de bara växer. Snart flyger jag! 

3 kommentarer:

 1. "Du har så granna blommor"! Månne de förväntade sig saft och bulle?;) Gulligt av dem och mitt i allt så har du granna blommor också.
  Ha det bra fotbollsmormor!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svar på din kommentar hos mig: Visst är det så Lisbet! Glädjen är den viktigaste i hela sammanhanget

   Vi har haft jordgubbar ett tag redan och mera är på kommande så vi frossar lite lätt nu och då när det blir några över från caféet.
   kram

   Radera
 2. Vilka komplimanger du har fått! Både av grannpojkarna (!) och av Tilde!
  Jag blir mäkta stolt när någon går förbi på vägen (det är en väg som går till havet, så många går där vid den här tiden på året) och ger mig beröm för trädgården...
  Och mycket stoltare än när barnbarnen säger något rart till en, kan man ju inte bli!
  Så flyg du på dina vingar, det är du värd!
  Kram från mig!
  Monica

  SvaraRadera