söndag 14 juni 2015

Vara-i-gång-söndag!


Detta fick man lära sig i grundskolan på tvåan ännu på 60-talet. Vilken tur att jag inte behöver borsta och piska kläder! Ibland kan jag sy i en knapp. Mangla och stryka, hmmm, nej det gör jag inte heller. Resten ok, utom den där visan. Och tack och lov att "kvinnogörat" försvunnit. Nu delas det på trevligheterna. Får man hoppas!


Jag fick fina bilder av Mervi i Lappland. Efter ett par veckor är det dags att hämta vår nya familjemedlem. 
Få se vad Ranya säger...
I går var vi på Benjamins konfirmationskaffe. Här är traditionen att konfirmeras mycket stark, tror att över 90 % går i skriftskola. Så trevligt att träffa grannarna (nästan alla var där) nu och då, vi har trevliga sådana. Jag kunde dock ha låtit bli att plocka av alla sorter... jag som inte borde :) Men det var ju så gott. I dag är det riktigt passligt att inte ha en slö söndag, utan ägna sig åt Klädvård.

4 kommentarer:

 1. Ganska rart, men oj så urmodigt det känns med klädvården! Och det är ju tur att det har gått framåt, som du säger. Nu delar man på arbetet, min man tvättar t.ex. alltid här. Numera tvättar man ju sina kläder mycket oftare än förr...
  Här i Sverige blir det nog allt ovanligare att ungdomar konfirmerar sig.
  Lite lätt dis och ganska blåsigt här idag, men varmt, fortfarande över 20 grader.
  Ha en fin ny vecka, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Vilken liten sötnos som är på väg till er och Ranya! Jag baxnar och går ner för räkning....
  Så mycket ljuvligt ni har framför er! Lyckostar!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilken sötnos.
  Antalet som konfirmerar sig har sjunkit rejält. Men i morse skickade vi iväg en dotter till Berlin som ska vara ledare på ett sommarläger. De gör denna viktiga resa varje år. Besöker koncentrationsläger m.m. Ps. jag slipper att stryka i vårt hushåll. Kram Bosse

  SvaraRadera
 4. Hei :) pian se pennun haku koittaa,ennää viikko ja kovasti tuo pentu jo omistajaa oottaa ku kerroin hälle et viikon päästä pääset uuteen kotiin,heti alkoi häntä heiluun ja kauhee tuhina heh :)

  pian nähdään ja tervetuloa lämpimästi :) Tv Mervi Tolkkinen/Kennel Hauska

  SvaraRadera