söndag 30 oktober 2016

Underbart!

 I går på morgonen körde jag, min man var med, längs riksåttan mot studiestaden och det var hemskt!!! Tänkte först att nog är det konstigt så halt det verkar och mittiallt insåg jag, DET VAR FRUKTANSVÄRT HALTSvartisen hade smugit sig på. Lördagmorgon och kanske därför som inte saltbilarna varit ute. Trafiken stod nästan stilla, 30 km i timmen som ett långt lämmeltåg. Det kändes bra att ingen stressade. Ett par bilar hade landat i diket. 
Hemvägen senare på dagen gick som en dans! :) Torra, bara vägar!

 Här går det nedåt! Forecas prognos för de kommande tio dagarna ser ni här nedan. Soligt varje dag, men brrr, kallare blir det. Härligt, underbart, skönt! Jag ska intala mig att det är detta jag väntat på. Hela sommaren och hösten. Räknat dagarna...

Ett problem har jag ändå. Våra lövträd, lönnar, björkar osv, har tappat nästan alla sina blad. Tyvärr kom det ingen höststorm i år så att löven skulle ha flugit till grannarna, hahhahahaa (SKÄMTAR). Det ser riktigt hemskt ut på vår gårdsplan. Vilka lata människor som bor här... Men verkligheten är inte så. Min man är i den situationen att det tyngsta han möjligen får lyfta är ett mjölkpaket, så har det varit sedan juli. Då återstår jag, som borde räfsa och ordna inför vintern. Jag bara flyger och far... Egentligen är det ju världsligt, några miljoner löv hit eller dit... Ok, tisdagen får bli min räfsardag! Oj, så kul det ska bli!!!  

Och löven är ännu så länge otroligt vackra i solskenet! Där de ligger.

3 kommentarer:

 1. Usch, den där svartisen är INTE rolig! Nu varnas det att det ska bli kallt här också på onsdag och framåt. Som tur är, har vi beställt däcksbyte till vinterdäck på tisdag!
  Soligt och sköna temperaturer har vi dock haft hela helgen!
  Och vi har kört med gräsklipparen med uppsamlare för att ta bort löven! Men än är det mesta kvar på träden...
  Må så gott, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Fy så otäckt med svartis! Tur att så många var försiktiga.
  Räfsa bara ihop det du behöver för att täcka buskar och öppen jord, vettja! Kör sedan över löven med gräsklipparen, så det blir småbitar av allt, sedan kan det ligga kvar.
  Njut av solen, min stannar visst i några timmar innan ett busväder sägs nå Stockholm.

  SvaraRadera
 3. Inte roligt med halt väglag speciellt inte om man inte är beredd på det.
  Nu har vi ändrat till vintertid och det är mörkt klockan fem på eftermiddagen - och värre blir det ju!

  Om löven säger jag som övriga: klipp dem med gräsklipparen och låt dem ligga kvar. Maskarna kommer att älska dig!!

  SvaraRadera