söndag 13 maj 2018

Mera fest!


På lördagskvällen firades en 70-åring. En fin granne och det känns som att jag "alltid" har känt henne. Ett stort hjärta har hon, ärlig och rakt på sak då det gäller. Såna grannar är en lottovinst. Hon fyller egentligen efter några dagar. Hennes barnaskara med barnbarnen ville  fira henne i helgen då de alla hade möjlighet. Tilde och jag for till festen. Vi kom först och for sist, inte klokt hur man beter sig. Men vi trivdes ju så bra.

Som sig bör då grannarna träffas var det grannkamp. Mitt lag brukar för det mesta bli sist eller näst sist. Frågesporten gick inte så bra för Tilde och mig, 6 rätt av 12. Sedan skulle vi gissa vad det var för något i glasburkarna. Tänk att jag fick för mig att det var granbarr, torkad lera och annat klokt. Det var fråga om kryddor! Där skulle jag ha varit tyst och låtit Tilde fundera i fred. Vi hade alltså 6 rätt av 18 möjliga inför sista grenen. Nu gällde det att avancera massor, för att inte igen en gång hamna i svansändan. En kastgren, sex ringar att pricka med, jag avstod pga min vänstra arm.

Hon gjorde det! Hon prickade högsta poängmöjligheten 70! 
Vi blev 3:a! Med poängen 76!
Fick pris och
det kändes 
nästan som
att jag skulle
ha kunnat 
svimma där 
jag stod
på "prispallen".

2 kommentarer:

 1. Underbart! Tilde gjorde det! :)
  Härligt med grannkamp, det borde jag kanske försöka få till i vår by också.
  svar:
  Det är viktigt att sova gott om man ska upp tidigt, jag förstår, men det låter förstås inte riktigt klokt ;)
  Ha en bra dag Lisbet! Kram

  SvaraRadera
 2. Oj, vilken rolig fest! Det ÄR kul med lite tävlingar emellanåt! Vi brukar ju alltid ha en tipsrunda på midsommarafton, men då tävlar man var för sig. och om man råkar komma till samma fråga samtidigt som någon annan, så smusslas det och man gömmer sina svar och "gissar"fullständigt fel på frågan för att vilseleda! Men vi är bästa vänner efteråt...
  Duktiga Tilde! Räddade mormor!
  Kram, Monica

  SvaraRadera