fredag 21 december 2018

Längsta mörkret!

Så här skrev jag för 9 år sedan:


21.12.2009 Längsta mörkret...

Nu är det äntligen jul! I går var det fjärde advent och i dag firar vi Vintersolstånd. En vändpunkt. Från och med i morgon är det lite ljusare. Känns så bra det. Jag har knarrat på hasseri med energi tidigare. Skam den som inte kan ändra sej. I dag satte vi en liten gran med ljus dit ut i snön. Inte blev det ju till något i Köpenhamn i alla fall, verkar det som. Vår lilla utomhusbelysning gör väl varken till eller från.Då jag tänker tillbaka på jular för länge sen kan jag nog minnas att en viss stress funnits innan jul. Var är den i år? Vi har bestämt att vi tar det lugnt. Vi turas om som kökstomtar. Min tur i morgon och ser faktiskt fram emot att få kocka en dag. Hm, diskandet hör också till. Oj, så jättekul :) hahaa.

Konstaterar att Vintersolståndet har flyttat. Nuförtiden är kortaste dagen i morgon. Och nuförtiden frossar jag i julbelysning. Tänk hur det kan bli. Och stressen? Varav kommer den? En viss stress, trots att det inte skulle bli så i år. 
Låter bra det där med kökstomtsturor, men men, tiderna förändrats.

Kaffemuggen på gång. Papper och penna för att lista dagen. Härlig julmusik i radion. 
Dagen ska bli bra!


1 kommentar:

 1. Hoppas att din dag verkligen blev bra!
  Här tar vi det lugnt med julen i år, ska fira med min syster och hennes familj i grannhuset och ha lite knytkalas med julmaten. Inga julklappar (jo, vi har skickat till barnbarnen). Men på annandagen är vi bjudna på kalkonmiddag på Schaggarp hos äldsta dottern, så då blir det lite julfirande till!
  Nu går vi mot ljusare tider!
  Kram till dig!
  Monica

  SvaraRadera