söndag 28 februari 2010

96. Festina lente!

Nu har det varit panik att få bort snön från taken. Hundratalet olyckor, även med dödlig utgång, har hänt under veckoslutet i vårt land. Bilden är från vårt tak. Vår kära snöröjare kanade också ner från taket, men föll mjukt.

Jag hade bokat en resa till början av sportlovet. Så enkelt det är att avboka. Man planerar och gläder sej, mittiallt ändras alla planer och så anpassar man sej till det. Influensan och en hel del annat gjorde att resan inte blev av. Kanske blir det spontan avfärd i morgon bitti med bilen söderut. Det är det som gör ledigheten så härlig. Man gör vad man vill. Om man vill. Eller så gör man inget. Om man inte vill. Att få ta tid till att lyssna till det egna jagets signaler. Att skynda långsamt!

I kväll tände jag ett ljus. 24 år sedan Olof Palme sköts till döds. Följande dag hade jag flaggan på halvstång.

7 kommentarer:

 1. Vi har till all lycka blivit av med all snö på vårt stora tak. Däremot vet jag inte hur våra rodhodendror gillar att vara helt snötäckta. De syns inte alls längre av den inyrda snön från tidigare. Kanhända det blir ett nödvändigt skydd för överlevnad när taksnön dråsar ner över dem? Den som lever får se vad som har hänt när snön har smält bort vid midsommar:).
  Tänk ändå, är det redan 24 år sedan? Det är dagar man aldrig glömmer.
  Njut av sportlovet!

  SvaraRadera
 2. Jo tack, det gör jag för fulla muggar!
  Förhoppningsvis är snön borta vid midsommar :)

  SvaraRadera
 3. Alla verkar skotta snön ja från taken. Vi har inte gjort det än, men det ger ju en, en tankeställare när alla andra skottar bort snön.

  SvaraRadera
 4. Upp på taket med dej nu bara! :)

  SvaraRadera
 5. Jag glömmer aldrig när min dåvarande pojkvän - nu man - kom hem mitt i natten och berättade att Olof Palme blvit skjuten. Vet du vad jag svarade?

  - Är han död? Han som just blivit farfar!

  SvaraRadera
 6. Upp på taket skulle jag då rakt aldrig ge mig!
  Usch...

  Hoppas att du nu får ett skönt lov och kan resa iväg någon dag ♥

  SvaraRadera
 7. Jag hoppas verkligen att snön försvinner snart, är så trött på den!

  Tänk vad tiden går..24år. Jag var till mordplatsen och lämnade en ros några dagar efter det hände..mycke sorligt.

  SvaraRadera