fredag 23 april 2010

139. Dagen är inte självklar.

Mitt i allt kan ngt hända, ngt man inte räknat med. Man tar dagarna för självklara. Det är självklart att allt är ungefär som förut, alla finns kvar, allt finns kvar, det är bara att fortsätta. Ibland påminns man om hur skört allting trots allt är. T ex hos oss i går kväll. Det luktade bränt. Jag sniffade mej igenom hela huset, uppväxt i en brandbil som jag är. Hittade inget. Alla maskiner var stängda, utom datorn, men den brann inte, satt ju vid den med mitt skrivprojekt. Fortsatte med det, men måste till slut ta en vända till. Var ett varv kring huset. Brann det hos grannarna? In igen. Den stickande lukten blev allt starkare. Hittade härden. En lampa hade hamnat lite snett och det var den som hade värmt upp lacket i bokhyllan. Vilken tur att vi var uppe, inte hunnit lägga oss och glömt lampan på. Tackar våra änglar, igen en gång.

4 kommentarer:

 1. Tack och lov!
  Man känner alltid väldig tacksamhet sådana stunder. Livet är skört och man kan aldrig resonera "att det händer aldrig mig..."

  SvaraRadera
 2. Jodå sonen har hittat hem han landade på Arlanda igår kl. 17.

  Det är väldigt obehagligt när man känner lukten av bränt. För ett år sedan så vaknade jag av ett larm som lät. Fattade först inte vad det var men till slut så kom jag på att det var grannens brandlarm. Bankade på dörren men ingen som öppnade så det var bara att ringa 112. Brandmannen tog sig in genom köksfönstret ( tredje våningen) på spisen stod en torrkokad kastrull och på soffan låg grannens dotter ganska så packad. Hon vaknade inte av larmet eller när jag bankade på och inte när rutan krossades, så hade inte jag vaknat så hade det kunnat gått riktigt illa.
  Oj nu blev det en hel historia :)

  Ha en skön helg nu och så hoppas vi på sol.
  Kram Stina

  SvaraRadera
 3. Tackolov för ett bra luktsinne - minns när jag kände branddoften innan brandvarnaren reagerade, det var torktumlaren som brann...

  SvaraRadera
 4. Vilken tur med sånt bra luktsinne..

  Ha en skön lördag !
  Kramar

  SvaraRadera