måndag 12 juli 2010

185. Varför elakhet?

Tänk att få vakna tidigt en morgon...
Dessa bilder från i lördags vid soluppgången.
Vill inte klaga, men nog är det varmt, hett, svettigt, klibbigt. Träffade på två olika chaufförer i dag, som verkade tappa nerverna för min skull. En tänkte köra rakt ut på min bil från en sidogata med triangel. Jag panikbromsade och han hötte med handen att jag skulle laga mej ur vägen fort. Jag tog det luuugnt. Lite senare var det en annan armviftande karl i en bil. Helt utan orsak, han hade fel och brått. Jag tog det luuugnt. Stressiga människor blir det av denna hetta. Tack och lov är de flesta helt ok. Precis alldeles just ska jag åka iväg på zumba. Där finns inga armviftande karar! :) Som sagt: De allra flesta är helt ok. Vill ännu tillägga att dessa incidenter inte har ngt med kön att göra, det råkade sej bara. Men en sak till: En ung man kom förbi min parkerade bil och hade troligen ätit sin lunch. Han placerade skräpet under en parkerad bil på andra sidan gatan. Vanligtvis brukar jag hojta till, i dag orkade jag inte. Det är så varmt...
Och varför är en del så elaka? Inte bara i trafiken...
Kan man inte se de positiva sidor som alltid finns?

11 kommentarer:

 1. Lisbet,
  kanske de hejade på fel fotbollslag igår kväll:?:D
  Värmen får nog de flesta människor i olag; vi ser på dem som kommer hit i masande takt, trötta, lätt griniga, inte egentligen men kan inte rå för det liksom, inte på oss men är bara gnälliga ändå..ett regn skulle rensa upp!
  De elaka brukar må sämst själv, dock ingen ursäkt när man sårar medvetet, men hur får man dem att se positivt på tillvaron,när de egentligen inte vill göra det?
  Njut av dina fina morgnar och zumba på!

  SvaraRadera
 2. Hej Lisbet!
  Tänkte på exakt det där samma häromdagen när jag körde i Åbo centrum. Jag gjorde ett litet misstag i trafiken, ingen panik var det alls, men genast ljöd en tuta och ett "fult finger" visade sig. Man blir bara sååååå fundersam. Vad är det egentligen folk håller på med??
  Och jo, det var ju en karl..

  Men i övrigt har sommaren varit finemang så här långt!

  Många kramar till dig!

  SvaraRadera
 3. Tråkigt när det blir så... Alla vinner ju på lite hänsyn och visad vänlighet. Kan vara man själv som behöver det nästa gång!
  Hoppas att du har det bra i värmen!

  SvaraRadera
 4. Hej på dig :)

  Allt är bara bra här men jag håller på att flyta bort. Fy vale vilken värme det är, vi hade 31 grader i skuggan på ef. Nu har det kommit lite regn så temperaturen sjönk några grader. Verkar bli lika hett i morgon igen...suck och pust :)
  Har varit på väg att skriva hos dig flera gånger men värmen har gett mig hjärnsläpp tror jag :) Som du säkert märkt så duggar inte inläggen tätt hos mig för tillfället...man kan nog säga att jag tagit en liten paus.

  Ha det bra nu och hoppas ni har det lite svalare hos er. // Stina

  SvaraRadera
 5. Glömde säga att dina bilder var så fina och håller med dig om det du skriver i inlägget.
  Stina

  SvaraRadera
 6. Hejsan! "Ramlade" in på din blogg och fastnade direkt! Måste le åt dina insidenter i trafiken!
  Skyll på värmen....men vi ska väl inte klaga ;)

  Ha en bra dag...trots allt!

  SvaraRadera
 7. Soluppgång! Det har jag som mål att fota, men... då måste man ju gå upp tidigt! :-) Och nu när det är som mest solsäkert och vackert väder så går ju den rackarn upp extra tidigt ;-) Hmmm, underligt att man kan bete sig så där när man själv är den som gjort fel. Det låter som att de där förarna skulle sätta sig och beskåda en soluppgång.

  Åh så fina bokmärken! Önskar att jag hade haft mina kvar. Jag köpte bokmärken i somras, på Skansen av alla ställen. Köpta för att pyssla, undrar var jag lagt dem, i pysselskåpet hoppas jag.

  SvaraRadera
 8. Tack för trevlig kommentar! Härlig morgon med vacker soluppgång du har! Ja jag förstår mig inte på stressade människor heller.
  Ha det så skönt i sommarvärmen, själv så är jag nu på semester i storm, regn och endast nio grader.

  SvaraRadera
 9. Det är så lätt att vara elak... och numera verkar allt fler tycka att det är ok att slänga ur sig elaka ord och gester mot andra. Trist.

  Föresten, du vet väl att vi säger bokmärken om glansbilderna? Jag hade också sådana som barn, har de flesta kvar, och visst går de fortfarande att finna - i alla fall här i Stockholm.

  SvaraRadera
 10. Håhhåjaajaa....jag skulle nog ha hyttat tillbaka med knytnäven till männen:)

  SvaraRadera
 11. Jag tror att det finns alltför många bittra människor i vår omgivning. Är man bitter fylls man med hat så småningom. Då kan man inte bejaka livsglädje och njutning längre...synd!
  Livet som är så UNDERBART!!

  SvaraRadera