lördag 17 juli 2010

186. Freude!


Någon har sagt så här klokt, jag minns inte riktigt exakt, men nästan såhär: Även om glädjen har bråttom, så föregås den av en lång tid av förhoppningar och den stannar länge i minnet efteråt. Är mitt inne i glädjen och hoppas den får stanna länge till. Jag tankar för vintern, varje dag.
Jag kom hem igen i kväll. Kommer att stanna på landbacken i helgen, har jag tänkt. Ännu fyra veckors ledighet kvar och jag ska eventuellt ta itu med en röjning och äntligen få min lilla verkstad klar. Låter enkelt, men det är det verkligen inte. Har påbörjat en massa gånger och gett upp. Det är enda platsen där jag ibland pratar för mej själv. Åt andra som inte är där och förstås åt mej själv: HUR kan man bara? Slänga i högar osv. Grrr... Nej, nu stiger pulsen... Bara av tanken på att gå dit in. Jag tror bestämt jag ska ta några "före" bilder och om jag mot förmodan kommer till ngt resultat kan det ju bli "efter" bilder också. Och nu borde jag hitta någon morot, som verkligen lockar mej att styra stegen rätt väg i morgon. Inte hitta på något annat.

Även om glädjen har bråttom, så föregås den av en lång tid av förhoppningar och den stannar länge i minnet efteråt. Vill ännu tillägga: Det kommer ju nya glädjor, efter dessa härliga sommarveckor! Bergis!

5 kommentarer:

 1. Kram på dig Lisbet! Håller tummarna för röjningen!

  SvaraRadera
 2. Tack för titten i min blogg,
  ser att du kallar det glädjor....
  jag kallar det för "lyckor". Sommarlyckor.....
  Roligt med någon som tänker lika...

  SvaraRadera
 3. Lisbet,
  jag vet vad du går igenom:D.
  Det är bara te åk, som Stenmark sade. Dra i en tåt så kommer du igång, tänk på något riktigt roligt under tiden. Jag får nästan andtäppa när jag tänker på det, det ÄR jobbigt att ta itu med högar när det finns annat man hellre vill göra.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Det är i alla fall jäkligt bra motion!!

  Kram i regnet!/ Fighter

  SvaraRadera
 5. Hur går det med röjningen...antar att du snart är klar med den :)
  Skojar lite med dig, vem orkar att göra något i denna värme....det är ju så man nästan storknar :)
  Jag har iaf lyckats städa lite idag och det var välbehövligt ska du veta.

  Ha en fortsatt skön ledighet själv ska jag jobba tre veckor till.
  Kram Stina

  SvaraRadera