torsdag 21 oktober 2010

237. Att vandra i mörkret...

I dag känns det aningen bättre. Endast stegring och hosta kvar nu. Handla mat i morgon? Få se... Är jag feberfri så blir det stadsresa! Huh. Blir trött av blotta tanken... Som sagt, få se.
Jag älskar ju bilder. Speciellt riktiga glansbilder. Har sagt det förr. Klistermärken är inte alls samma sak. Har jag väl också sagt förut. Glansbilden till vänster är nästan lika stor som A5. Den ska få pryda en pärm. Inget annat vet jag ännu om det. Jag vet väldigt lite just nu. Har pratat med väggarna i några dagar. De svarar inte. Sent i går kväll tyckte jag faktiskt att ngn kom in hit, men huujeedamej, det var ingen. Tror jag. Får väl skylla mej själv. Försöker spara på elen, vi har alltid jättehöga elräkningar, och därför har jag i höst haft släckt i hela huset. Också ute, för där är jag ju inte då jag är inne :) Har bara en lampa på där jag befinner mej för tillfället. Är teven på så är det släckt överallt! Förr surrade datorn dygnet runt, nu bara vid användning. Inga onödiga standbysaker ska vara i gång. Få se om räkningarna minskar.
Sen då det blir minusgrader ska jag rada ut maten från frysen på verandan!!! :)


11 kommentarer:

 1. Kära vän skaffa lågenergilampor innan det händer en olycka :)
  Här lyser det i alla rum även när jag är borta...mina fönsterlampor är inställda på timer.

  Skrattade när jag läste om din kommande "frys". Hade en gammal släkting som gjorde så....hon ägde miljoner men var gräsligt snål...det var väl därför hon var miljonär kan jag tro :)

  Skönt att du är piggare och jag hoppas du snart är helt frisk.
  Kramen Stina

  SvaraRadera
 2. Bra att du börjar må bättre, att vara så länge förkyld är inte kul!!
  Jaadu, att spara på elen är inte så dumt, vår dotter är expert på det, hon bor ju ensam, studerar, så hon vet hur man ska ta vara på varje cent! När hon kommer hem går hon runt och släcker lampor överallt...

  SvaraRadera
 3. Nu börjar tider igen när elräkningarna fördubblas:). Vi har också börjat spara in med att hålla rum som används sällan med lägre värme och stänger dörrarna till dem, likaså med belysningen, fastän vi har lågenergilampor osv.osv...det finns mycket att göra..tätar fönster, dörrar....
  Alla bäckar små..
  Krya på dig ännu mera! Inte roligt att prata med tapeterna!

  SvaraRadera
 4. Här har vi blivit experter på att spara på elen. Vi har riktigt billiga elräkningar... Inget extra på här inte och nu i mörkare tider, går det att ha ljus istället. :)

  SvaraRadera
 5. Men du måste ju ha någon eltjuv i så fall - trots allt gör lamporna inte någon stor del av räkningen. Här hade vi väldigt höga räkningar tills vi insåg att elelement stod på i garaget...

  SvaraRadera
 6. Glansblider e de samma sak som bokmärken?

  I så fall har du ett fan till här, för fast jag inte tar fram mina 1000 någonting (räknade sist när jag var liten, minns bara att jag var så stolt att det var fler än 1000 st!) o tittar på dem varje dag kan jag inte göra mig av med dem. Men jag kanske skulle göra som du att jag satte dem på olika saker som dekoration...

  Här hemma är det lite olika uppfattning om man ska stänga av alla saker som står på standby för eftersom de sitter på baksidor o otillgängliga ställen är de inte gjorda för att stängas av o på hela tiden (enl. mellansonen) o kan därför gå sönder men enl. maken SKA de stängas av pga brandrisken. Vem som har rätt el. fel det vet inte jag men jag vet att vår DVD/video har gått sönder efter 2 1/2 år o den är en sådan sak som har stängts av varje dag så där verkar ju sonens teori stämma o hur det är med el-räkningen får vi väl se om den har sjunkt nu när en elförbrukande son har flyttat hemmifrån o han spelade både elgitarr o gjorde musik på datorn så då borde vi få mindre elräkn. (men hönsmamman här tycker nog att det inte gjorde så mycket för nu saknar man hans "klinkande" fast han bara bor 10 min bort med bil..)

  Kramis från en som hoppas stt du blir bättre snart!
  <;D

  SvaraRadera
 7. Dina "glansbilder" förgyller fortfarande min tillvaro men jag har ännu inte kommit på vad jag ska använda dem till. Det blir nog något fram till våren eller så. Kanske till Jul t.o.m.
  Krya på dig ordentligt nu.

  Kramen Maidi

  SvaraRadera
 8. Det låter som någon el försvinner på nå vis, för nog ska man väl kunna ha lampan på och maten i frysen. Om du har lyse på så ser du ju om någon kommer in också. Var rädd om dig.
  Kramen Ulla

  SvaraRadera
 9. Oja, här kör vi stearinljusvarianten ....
  Jag har laddat så min man blir tokig på mej.
  Ljus, ljus i alla hörn å kanter å varianter.
  Kram så länge...

  SvaraRadera
 10. Jag har en sådan tur att vi har en kamin, och att vi kan elda med ved. Det sparar el-räkningen, och samtidig så ger det en skön ombonad känsla. Massor av stearinljus och så sköna varma mjuka kläder, så nu är jag redo för en kall och mörk vinter. Det viktigaste er ju dock att behålla ljuset inne i sig, skina lite för andra. Stor varm kram till dig.

  SvaraRadera
 11. Ibland kan det vara skönt att inte ha så varmt inomhus, lättare att andas då på något vis. Tar hellre på en tjock tröja och virar en filt om benen!
  Ha en skön dag!

  SvaraRadera