onsdag 29 juni 2011

422. Längtan?

Igen en Martta Wendelin bild! Jag tycker mycket om hennes sätt att måla. Bilden får symbolisera vårt skäriliv. Lite primitivt är det eftersom vi inte har el, ej heller kranvatten. Dock har vi inte halmtak ;)
Jag tror att ingen längtar till vintern. Eller? Tänk en gnistrande kall vinterdag, minus 25 och knarrande snö. Skrapa vindrutorna och hoppas att bilen startar. Ingen risk att jag en skön junidag skulle sucka av längtan. NOG OM DET. Nu är det sommar och det är så skönt, underbart och alla superlativer som finns! Vi har kära släktingar på besök. Alltid roligt med nattgäster. Själv har jag lite, en aning, börjat planera en liten semestertripp ngnstans. Få se om det blir av, för bekvämast är det ju att hållas i hemknutarna. Och skärilivet lockar ju allra mest. Mig just nu. Alltid.

7 kommentarer:

 1. Nog är det så att det är bäst hemma, framför allt sommartid! Och så skönt att du trivs med ditt skäriliv... är det skärgårdsliv du menar då?

  Må så gott och fortsätt njuta.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Bra att du frågar!
  Jo, jag menar skärgårdsliv. Skäre, skäriliv är dialektord här :)

  SvaraRadera
 3. Ingen tanke på snö och kyla nu:) Varmt och skönt, lite väl varmt att packa men gör det gärna, flyttet går ju till landsbygden:)

  SvaraRadera
 4. Ja, skjærgårdsliv er herlig. Vi har og et sånt smultronställe uten elektrisitet og innlagt vann. Vi elsker å være der, så på fredag går ferden dit.
  I dag blir det maling av gangen,skyene henger lavt og det blåser. Med andre ord - perfekt malevær.
  Kos deg med gjestene dine.
  Klem fra Eva :-)

  SvaraRadera
 5. Tack för alla dina rara ord! De värmer och hjälper till att det blir ännu svettigare:D.

  När kommer man sig själv så nära som när man har det en aning primitivare. Önskedrömmen för många i dagens samhälle...

  kram!

  SvaraRadera
 6. Hejsan Lisbet !

  Tack för det Du skrev hos mig.

  Skärgårdsliv är ett minne blott.Alla somrar som jag vistades på mina föräldrars ställe i Vånevik, mellan Oskarshamn och Påskallavik.Från 1948 tills Mamma sålde huset efter Pappa dött 1983,kanske det var -85.minns ej så noga.Hon höll på att lappsjuka därnere alldeles ensam.Så hon flyttade upp till Brevik i Lidigö.

  Jag får nöja mig med Inre o. Yttre Maren o.Saltsjön i Södertälje,måsar och skräntärnor finns det gott om.

  Ha en skön kväll !

  kram Mi

  SvaraRadera
 7. Kom nu inte dragande med vintermörkret! Låt oss njuta fullt ut av sommaren först! Jag gillar också din målning - oerhört somrig!

  SvaraRadera