fredag 8 juli 2011

430. Goda gubbar!

Jordgubbar har inhandlats. Vårt eget land har ingen orkat eller haft tid med. Kanske tar vi itu med det till hösten. Körde iväg till min jordgubbshandlare idag. Men vad hände? En massa folk väntade på det vanliga stället, men ingen försäljare dök upp. Körde omkring i stan en stund... funderade och kom på att kanske kanske vid den nyaste affären. Jo! Jag fick sen äran att köra till "gamla stället" med en infoskylt och fick en låda jordgubbar gratis för besväret!
En liten bagare var här :) Ivrig som bara den!
Två stora jordgubbstårtor blev det idag.
Här hade ju ingen sett jordgubbstårtor på "hundra år". Inte sett och inte ätit. Alla lät sig väl smaka. Den lilla bagaren fick ta hem den ena tårtan! :) Och mormor är så i valet och kvalet. Smaka eller inte smaka? Det är kvällens stora fråga.
I frysen finns nu både hela och krossade-med-socker jordgubbar.

3 kommentarer:

 1. Oj, de så vel gode ut. Klart du skal smake på jordbærkaken :-)Er det jordbærsesong, så er det jordbærsesong! Ha en fin kveld.

  Klem fra Eva :-)

  SvaraRadera
 2. Oj, så läckert det ser ut..mumsmums!

  Börja inte räkna ner ännu...du har många dagar kvar att vara ledig på:). Ja, kan du begripa att Örnie bara kom ner och tog gäddan mitt framför ögonen på oss...så där bara och som vi hade kastat och kastat, hahaha...Bionade är en tysktillverkad ekologisk dryck med naturlig kolsyra. Alkoholfri förstås men inte limonad. God och läskande.
  Sköna sommardagar dagarna i ände:)
  Ha en skön kväll du också!
  kram!

  SvaraRadera
 3. vi bara måste ha det mysigt när vi kan ha det så...dagarna är långa och fyllda av arbete, ingen ledighet förrän i oktober. Skönt med sommarkvällar och man får vara glad att man har nära till havet.
  Naturligtvis ploppar det upp, det förstår jag fullständigt...jag planerar redan för efter säsong. Knäppt när man skall befinna sig här och nu.
  Städningen finns alltid kvar och tar aldrig slut, tycks det som:)
  Så bra att det hände annat...du har ju ledigt!
  kram

  SvaraRadera