söndag 2 oktober 2011

488. Gröna tomater!

Alla tomater hinner inte bli röda. Jag lovade att ge mitt recept på hur man kan göra något riktigt gott av gröna tomater. Fick receptet för länge sen av barnens farmor och skrev ner det i mitt recepthäfte. Som synes är det ganska fläckigt pga flitig användning. Ivriga kockar har varit i farten! Ju flera fläckar, desto bättre recept!

Hoppas ni kan läsa min handstil, sådär såg den ut på 80-talet. Vår skrivstil ändras med jämna mellanrum...

Tyvärr har jag inget foto på hur resultatet blir, för i år hann vi inte alls med vårt växthus! Jag minns att jag brukade frysa ner de fyllda burkarna och tog fram en burk nu och då, bl a var det gott att sätta fram på julbordet!
14 kommentarer:

 1. Inget problem att läsa din utmärkt fina handstil!:)
  Intressant att du fryser ner burkarna! Men säkert håller de ännu bättre så än annars. Nu har jag nästan inte alls gröna tomater kvar, de lyckas bli röda om kinderna allihopa i år tycks det som men receptet ser smarrigt ut och skall sparas som Lisbets gröna tomater i mitt receptdokument.
  tack för det!
  kram!

  SvaraRadera
 2. Gillar det att ju fler fläckar desto godare :)

  SvaraRadera
 3. Säkert riktigt gott.
  Men några gröna tomater har jag inte tillgång till.

  Hadet gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 4. For en herlig oppskrift. Det er slik de skal se ut. Nå fikk du meg til å tenke på min yndlingsfilm. Stekte grønne tomater på Whistle stop kafé. En fin søndagskveld til deg. Klem

  SvaraRadera
 5. Jeg plages med å få lagt inn kommentarer så nå kan det hende det kommer to eller så ble den ene "borte"? For en herlig oppskrift, de er ekstra sjarmerende når de har flekker på - da vet en at den har vært mye brukt og smaker godt.Ha en flott søndagskveld. Klem :-)

  SvaraRadera
 6. Jag fastnade också för det där med ju fler fläckar, desto godare. Naturligtvis är det så.

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 7. Hej! Så sant som det är sagt! Bra recept = fläckar på! Tyckte du hade fin handstil på 80-talet, du kanske har ännu finare nu? ;)
  Ps! ja, det är grovsalt..Ds

  SvaraRadera
 8. Nä, va läckert. Måste testas.
  Har nog typ ett kg gröningar liggandes i uterummet.
  Fick ett annat tips åxå. Att steka lök och mixa tillsammans med gröna tomater å sen frysa in. Bara att ta fram till grytor soppor å köttfärssås.
  Gjode en lasagne idag på det sättet å barnen sa att det var bland den godaste de ätit, men det säger de bara för att de ser att lilla mamma blir så otroligt glad varje gång;)
  Nu har grabbsen åkt tillbaka till studiestaden å det blev så tyst så öronen värker. Tur att jag får träffa min klass imorgon så värken går över.
  Kram Ulla

  SvaraRadera
 9. Åh, det där måste jag testa! Fast det får bli nästa år för jag får nästan bara gröna tomater. Det blir lätt så när man bor högt uppe i den kalla nord och saknar växthus :) Just nu har jag några få cocktailtomater som ligger i fönstret och mognar.

  SvaraRadera
 10. De gamla kära recepten brukar vara de bästa! Här har vi ännu inte gett upp hoppet om att tomaterna ska ändra färg... Det ligger ett helt gäng på köksbänken och kämpar på...

  SvaraRadera
 11. Efter en vecka borde jag vara "back in business" får lova att byta operator...

  SvaraRadera
 12. Vilken underbar bild!
  Min handstil blir bara värre och värre p g a allt tangentbordsknappande. Dessvärre är det dessutom någon som flyttar på tangenterna för mig - om du visste hur mycket jag måste rätta när jag skrivit ...

  SvaraRadera
 13. Låter smarrigt! Nu är jag ju långt från växthusens rike, får nöja mig med de röda affären bjuder.
  Marianne

  SvaraRadera
 14. Det där med gröna tomater är gott. Vi gjorde något liknande för några år sedan och oj vad gott det är till söndagssteken.
  Ha det gott.

  SvaraRadera