torsdag 12 januari 2012

540. Det enkla.

Ett fint kort som jag fått, inte bara en gång, utan tre gånger! Av olika personer, vid olika tillfällen. Och jo, jag njuter av det enkla. Stunderna av lycka finns där, det gäller bara att ta tag i dem. Även fastän det är vinter. Enda gångerna jag inte hittar ngn lycklig stund är då jag sitter i bilen på väg till eller från jobbet i snöyra och hundra långtradare bakom mig vill förbi och plogbilen med ett biltåg efter sig kommer emot. Alla har lika bråttom. Det har varit snöyrigt de senaste dagarna... grrr. Snö- och isfria vägar vore perfekt! Några veckor till så är vi där!

För övrigt har jag en mycket köpfri period nu, ända t o m vecka 8. Bara det allra nödvändigaste handlar jag, inga onödigheter! Julen grävde ett djupt hål i den från förr ganska tomma börsen.

Fortsätter med mina halvfärdiga projekt. Stickar en tröja åt lilla prinsessan. Hon lekte häromdagen med mitt skojiga måttband. Man drar ut måttbandet, trycker på en knapp och vips flyget bandet in igen (bra förklarat, nu vet alla :))) Hon frågade vilka dagar jag tänkt sticka och jag räknade upp i morgon osv. Hon konstaterade då: "Nå, på onsdagen stickar du inte, då kan jag låna måttbandet!" Också hon njuter av det enkla i livet.

7 kommentarer:

 1. Hejsan Lisbet !

  Ja det är så sant. Det naturen bjuder på kostar inget. Jag ligger också lågt. Tre pensioner får jag spara ihop, till en tusenlapp. så att jag har lite sedan att spendera "onödigt" på.Kanske lite kläder eller några nya lampor eller bara skärmar och ge mig på att byta stickpropp på två gamla trotjänare.Men det är vågat.Min svärson är elektriker, kan fråga honom. Det är bäst-
  Eller som jag skrev till Ingrid en loppis kan ju ha. det blir ju nytt för mig. Är ju för återbruk. Kanske någon ratat något så här efter Jul, som jag kan ta hand om.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 2. Ja om man kan njuta av det lilla har man ju så mycket mer att njuta av! Måttband kan också skänka glädje :)

  Snö i massor här också. Hemsk snörök och ändå kör en del som galningar.

  Trevlig fredag! / Ann-Louise

  SvaraRadera
 3. Det är viktigt att kunna njuta av det lilla enkla. Det är det som är stort!

  Även här är det väldigt köpfritt för tillfället:)..Frysinnehållet försvinner sakta mak, skafferiet länsas vilket är jättebra

  Fortsätt njuta och ha det bra med din lilla sessa!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Det enkla är ofta det bästa. Man behöver ju inte köpa en massa prylar för att vara lycklig, vem mår bättre av en massa kläder och prylar??? Att få må bra och ha sina nära och kära nära sig är nog det som gläder en mest. Hoppas du får ett fint veckoslut!
  Marianne

  SvaraRadera
 5. Vilket vackert kort! Speglar det viktigaste av allt!
  Här är 1 cm snö ungefär. Men ändå så är det inte roligt på vägarna. Alla far som vettvillingar trots att det KAN vara återfrysning på vägarna. Nej, bäst att hålla sej hemma.

  Ha det gott!
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 6. Här lyssnar jag på en intressant föreläsning i skolans auditorium! :) Jag tycker det e riktigt härligt med myki snö, gratis motion att skutta snö, hihi.

  Ha en skön fredagskväll!
  kram

  SvaraRadera
 7. Ja, det är viktigt att glädjas över det enkla, att vara närvarande i nuet. I dag har jag hitta en underbar mataffär med enbart ekologiska varor och en massa annat roligt. Det är lycka!

  Kramar från ett ställe där vi inte har snö utan bara sol och ett blågrönt hav...

  SvaraRadera