söndag 12 augusti 2012

643. Röjröj.

Receptklubben Mästerkocken med sina receptkort känner väl många igen. Ett par recept från den samlingen tog jag vara på innan jag gav bort den. Snabbgott till kaffet är enkelt att vispa till och kan knappast misslyckas. Dubbelsats blir dubbelt fler :)Bland annat dessa goda bakverk bjöd dottern på igår.


För ett par timmar sen åkte lapplandsresenärerna iväg på den långa bilfärden norrut. De kommer fram någon gång i kväll, räcker väl ungefär elva timmar. Hoppas de får en bra resa.

Jag har börjat mitt röjröj. Tvättmaskinen är i gång. Krukväxterna har fått sej en omgång av skötsel, vatten och näring. En hel del lådor är framplockade och de ska packas med sånt som skall sparas eller föras bort. Stor sortering på gång! Har två dagar inprickade för detta och hoppas att jag orkar och inte blir sittande med något. Risken finns, då det gäller mig. Nu första pausen!

Ranya ska få mat och sen packar jag oss iväg på långpromenad!

6 kommentarer:

 1. Hoppas ivern och energin räcker för båda dagarna. Känner så väl igen det där med att hitta någonting som "tar en bort" från jobbet.
  Här finns två receptlådor, kom jag på. Skall sätta mig ner i kväll och syna recepten jag också. Det finns guldkorn.
  Tänk att ingen vill ha lådorna med recept!

  Tro det eller ej, men jag längtar efter att få röja jag också. I oktober kanske det blir tid
  Ha en fin långpromenad tillsammans med Ranya!
  kram

  SvaraRadera
 2. Tack för receptet, det skall provas! Mina röjröj-dagar brukar nog stupa på det där att någonting drar intresset till sig och huvudsaken blir sen bortglömd. Hoppas det lyckas för dig nu i a f.

  SvaraRadera
 3. Haha, dom korten känner jag igen! Jag har dom fortfarande och använder faktiskt ibland!
  Härligt med röjning! Bara man kommer igång, så går det lättare, men risken är alltid att man blir nostalgisk och då går det inte att slänga...
  Lycka till!
  Kram från mig, Monica

  SvaraRadera
 4. Kul att se ditt inlägg!
  Jag har också en låda med recept från Receptklubben Mästerkocken, länge sedan jag tittade i den men kommer ihåg några recept som jag bakade flitigt under flera år. Snabbgott till kaffet kommer jag ihåg att jag har bakat.
  Ha en trevlig vecka.
  Annika

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Så gott det såg ut och så sugen jag blev på något sött.
  Så härligt att röja, eller rättare sagt så skönt det är när det är röjt.
  Kram till dig.

  SvaraRadera
 6. Visst minns jag dom korten, men det är nån som också har röjt bort dem...

  SvaraRadera