tisdag 4 september 2012

652. "Ät frukost!" Borde ju...


Jag börjar dagen på helt fel sätt nuförtiden. En kaffemugg och en till. Har börjat slarva. Det går i vågor. Ibland är jag så hälsosam så... Nu får jag verkligen skärpa mig!!! 

Frukosten är dagens viktigaste måltid. Det får man ofta höra! Prestationsförmågan höjs och man blir piggare. Blodsockervärdet blir jämnt och koncentrationen hålls uppe. Dessutom ska man dricka ett glas vatten först för att magen kommer i gång! Är det inte samma som ett par muggar kaffe, före den där måltiden... ?

Nu ska jag kocka ihop ngt hälsosamt
och sedan ha en god dag. Hoppas ni får det också!

5 kommentarer:

 1. Jovisst ska man äta frukost! Men är man kvällsmänniska som jag, är det skönt att vänta litet att äta och det kan man ju som pensionär...
  Kan du inte ta med dig något att äta efter en stund på jobbet?
  Lycka till, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Här har du en till som slarvar nåt otroligt med frukosten.. Jag dricker inte ens kaffe och kan gå i flera timmar utan att stoppa i mig nåt.. Skärpning..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 3. Hejsan Lisbet !
  Ja sådana vanor vi lägger till med.
  Jag skippar doktorns order sedan länge i ett och ett halvt år åt jag inget med kolhydrater och tappade minnet.Så nu äter jag mackor till te först sedan en kopp kaffe på det.En Acetylcytein i halvt glas vatten ett Maderiaglas med apelsinjuice. Då mår jag bra,sedan kl.1030 en tallrik med bär,müssli sojgurt med vaniljsmak (Carlshamn) så står jag mig till halv ett, då knorrar det igen, då äter jag frukt. Enformigt med det lönar sig gick ner 2 kg.på fyra månader och in 3 cm.enl.Gerda på Hälsoenheten, så ska det inte gå fortare. Nu 21.45 skriker det.Hade tänkt äta lite fruktsallad.Men då blir jag pigg.

  Morgonmålet är det viktigaste. För att hjärnan ska få energi.Och kroppen ska orka.Slarva inte tjejer.Tuggar man tuggummi lurar man magen som tror den får föda.Samt att Du sväljer luft. Jo nog kan jag min läxa men följa den det blir lite si och så. man ska aldrig vara hungrig.

  Kram Mi
  Ps Gillar Din mugg Ds. Hemgjord.

  SvaraRadera
 4. Sånn herlig kaffekrus. Jeger heldigvis alltid så sulten om morgenen så frokost blir det alltid. Knekkebrød med ost og Alf-alfaspirer. Starter med et glass vann med eplecidereddik. Så kaffe til knekkebrødene. Er mer usunn om kveldene dessverre. Ha en fin kveld. Klem :-)

  SvaraRadera
 5. Jag skulle svimma om jag inte åt frukost. Illamående och svimma. Jag kan inte fika något på studs utan måste vara uppe en stund först. Inget kaffe för mig. Te och massor av husmans. Ibland ägg också. Sen lunch förstås. Jag förbrukar allt med rekordfart.

  Ann-Louise

  SvaraRadera