onsdag 18 september 2013

826. Äntligen symaskinen!


Onsdagskväll. Klockan är snart nio och det är kolmörkt ute. Nu har vi värman i gång i huset, känns lite aningen svettigt... Svårt att hitta den där mittemellantemperaturen. Ute blåser det friskt så jag sitter här vid mitt öppna fönster och skriver några rader. Allt är klart för drabbning!!! Jag har nämligen plockat fram symaskinen! Nu ska här sys! Måste få bort den där lusten som pockar på. Lusten att skapa med händerna. Hinner ju inte alls med sådant längre. Nu ska jag! Åtminstone en stund. Får stänga dörren så att inte Ranya får nippran då hon får se symaskinen i gång. Hon tycker inte alls om mitt cyklande efter morgonpromenaderna. Inte heller räfsor, gräsklippare, dammsugare, sopborstar... och jag skrattar ihjäl mig redan innan jag börjar sy. Vid tanken på vad hon kommer att säga, skälla, då hon ser mig sitta och sy! Sen stänger jag dörren :)

Och nu märker jag att den fina bilden som jag lånat inte alls passar ihop med inlägget. 

Och som tillägg kvart över nio. Ranya tittade en stund och gick sedan och lade sig.

1 kommentar:

 1. Tänk, sy har jag aldrig lust till! Symaskinen, som är UR-gammal, plockas bara fram i yttersta nödfall, när något behöver lagas eller läggas upp.
  Men sticka, och numera även virka, tycker jag är kul! Jag har precis lärt mig (via nätet!) att virka mormorsrutor, och har börjat på en liten babyfilt (6x8 rutor) och det är jättekul! Jag bara fasar för hur det ska gå att virka ihop dom...
  Hoppas att du visar vad du syr på din maskin?
  Kram från mig!
  Monica

  SvaraRadera