måndag 22 december 2014

Meddelande från Korvatunturi


Nu är det nära. Julen ska bli bra och vi ska hinna umgås, allihop, hoppas jag. Smågossarna lär ha varit mycket skeptiska i går då deras far tog in julgranen. Först till duschrummet och sedan in vardagsrummet. De pekade och förklarade för mor och far att den skulle ut tillbaka. I går meddelade julgubben mig att all godis tagit slut i Korvatunturi! Var och en får nu köpa sitt eget, det den vill ha, om den vill ha. Vilken smart julgubbe (jag)Och i natt, 3 minuter över ett, var det ett magiskt ögonblick. Vintersolståndet. Nu går vi mot ljusare tider! I dag "går solen upp" 10.17 och ner 14.37. Dagens längd är 4 h 20 min.

2 kommentarer:


 1. Smart gubbe(du)! :)
  Förstår att de små prinsarna får huvudbry. Ta in skogen mitt i allt!
  Vuxna människor är svåra att förstå ibland.  svar:
  Ett tunttunttunt täcke ligger på marken nu i arla morgonstund och på fb kan jag läsa att snön faller i grannkommunerna, så den vita julen tycks vara i antågande även här. Men skotta behöver jag inte göra ännu.
  Detsamma Lisbet!
  Måndagskram!

  SvaraRadera
 2. Ja, det hoppas vi på, Lisbet, en fin jul med alla nära och kära! Och de små prinsarnas reaktion kan man ju väl förstå, det ÄR ju ganska konstigt egentligen, att ta in ett helt träd... Barn är så naturliga och sunda.
  Jag väntar med spänning på att få se hur vår minste lille dotterson, 10 mån, ska reagera på alltihop, granen, tomten etc, etc! Men han leker väl med julklappspappret och snörena...
  I morgon väntar de sista förberedelserna och sen, äntligen är det dags!

  Och nu är ljuset på väg tillbaka, det är så härligt!
  Stora julkramen, Monica

  SvaraRadera