tisdag 9 december 2014

Tretton dagar kvar!

Jag som skulle pyssla så fint åt Herr Husse och mig i år! Men det vill liksom inte bli av. Först är det morgon och sen är det natt. Först måndag och sen söndag. Och jag hittar inte den rätta knycken! Jag var säker på att i år har vi ingen julgran utan en hemgjord käppgran på väggen i stället. Därför sparade jag bilden ngnstans ifrån. Likaså skulle hemgjorda kransar hänga här och där. Jag skulle tillverka kransar åt alla. Oj, så grannarna och alla andra skulle bli glada! Jag tycker ju väldigt mycket om att pyssla, så det är ingen sak för mig att tillverka tvåhundrafemtio kransar. Hehe. För att inte tala om alla egentillverkade julkort! Huh huh, den där jag! Hon är ju inte riktigt klok, hon! Men fantasi har hon! Då hon tittar på andras bilder...

Den där jag, den där hon! Hon har nu suttit och pratat i två och en halv timme i telefon med sin kärakära syster. (Väldigt konstigt att min telefon laddade ur...)

Och jag gläds! Jag gläds så till den milda grad. Är inte alls trött i kväll. Och detta pga en enda sak! 
Endast tretton dagar kvar! Sedan börjar det bli ljusare igen, nu återstår endast en liten uppförsbacke! 

Dagsljus i dag: 4 timmar 44 minuter. Ett par plusgrader. Ingen snö.

7 kommentarer:

 1. Oj, så hon kan, tänkte jag. En precis likadan som jag gjorde i fjol till och med ;)
  Tror nog att det blir en gran på väggen här hos oss i år nu när du har givit mig tipset. Hur snyggt som helst.
  Det känns igen det där, man vill så mycket och så gör man så mycket. Annat
  kram på dig Lisbet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var det bilden av din krans som jag sparat? Kan hända att det var din krans. Min var den inte :)

   Radera
 2. Svar nummer 1: :D, Jesuskatten är härlig bara den i sig själv och har en spännande levnadshistoria som jag ska berätta senare om Jesus husse och matte ger mig tillåtelse.
  Ja, ljuset börjar skönjas...snart blir vi prilliga(re) igen, hoppar och skuttar som jag vet inte vad;)
  kram

  Svar nummer två: Telepatin fungerar Lisbet!:) Det har hänt förr, rätt många gånger, ja :)

  Svar nummer tre:
  Ja, det var min bild av kransen jag gjorde åt lilla Wilhelm i fjol. Trodde först att du hade gjort en precis likadan, tyckte ju den såg bekant ut :)

  Kram nummer två!

  SvaraRadera
 3. Åh, puh, så skönt att du inte har gjort allt det fina! För då hade jag känt mig stressad; jag är inte alls pysslig, utan plockar fram det jag har och gör mycket mindre både julmat och julkakor!
  Men nu börjar jag i alla fall få klart julklappsinköpen, nu ska de slås in i fina paket, och så ska jag skriva rim på alla! Det är det bästa med hela julen! Vi delar ut paketen ett och ett, läser rimmen och alla får gissa...det tar "ganska" lång tid, för vi är många!
  Rotfruktsgratäng har jag hört talas om, men vad i all världen är "kalja"??? Något rökt kött, kanske?
  Nej, du får nog berätta...
  Ha det gott och bry dig inte om att göra 250 (!) kransar!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Hihi ja du kan du! Jag tycker också om att pysla, men vissa dar hinner man inte alls så mycket man skulle vilja, då det är mycket med korna.Nu har 10 st kalvat på 1½ vecka...råmjölk kommer o far ..Nä nu skall jag krypa i kojs om man alls ska orka opp.

  SvaraRadera
 5. Haha, jag känner så väl igen det där. Min dator svämmar över av alla sparade bilder på olika slags pyssel. Allt jag skulle vilja göra skulle jag inte hinna med under en livstid tror jag . Vi ska inte glömma alla recept jag samlat och klippt ur tidningar. När sjutton ska de bli lagade?
  Nä, jag tycker att vi lutar oss tillbaka och tar det lilla lugna..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 6. Nog kan man drömma och fundera och inspireras och så får det sedan kokas ner till något överkomligt. Man kan ju inte hinna allt man vill, men det är bra att VILJA!
  Här var det lite sol idag, det avslöjade hur dammigt mitt hem är. Kanske är det bättre med gråmulet ändå ...

  SvaraRadera