tisdag 1 november 2016

Mästerkockar!

Några av riddarna i går blev Mästerkockar i stället för att räfsa!
Ugnsbakad potatis skulle det bli.


Lätt som en plätt! Storasyster visar hur man gör.



Omsorgsfullt packas den röda potatisen in i folie.



200 grader, en halv timme i ugnen. Vi hade 225, 40 minuter!


Oj, vad hände här? Theo skulle skära broilerbiffarna i halvor... :)
Förutom dessa biffar serverades rökt lax, skinka, olika sorters Crème Bonjour, 
grönsaker, knackkorv, den jättegoda ugnspotatisen ... Mästerkockarna plockade 
fram och dukade fint. Maten gick åt, talkogänget lät sig väl smaka! 


Och nu har vi november.

2 kommentarer:

  1. Du har ju lärt mig vad talko är, så då förstår jag att du haft god hjälp, både med räfsningen och med maten! Det låter så trevligt att alla hjälps åt och sedan äter något gott tillsammans! Det är ju roligare för alla.
    Ha det så gott, kram, MOnica

    SvaraRadera
  2. Visst är det underbart att ha små barn som kockar i köket. Det hade jag i måndags. jag behövde bara instruera på avstånd . Duktiga. Som alltid gjorde vi plätt-torn med jordgubbssylt.Skönt att tanka lite barnbarnsenergi, men idag skulle det behövas påfyllning. urtrist väder. Lite snöblandat. Ska nog parkera mig i pysselrummet .
    Kram Eva

    SvaraRadera