söndag 20 november 2016

Riddarpatrullen!

Man ska inte prata i telefon då man kör bil. Man ska inte prata i telefon då man är på skogsvandring med hundar. Det gjorde Herr Husse häromkvällen. Ena kopplet gled ur hans hand och Sesian som inte klarar av att springa lös och sen komma då det är färdigt sprunget i de djupa skogarna. Det gör Ranya galant. Nå Sesian for iväg och det blev kalabalik. Herr Husse sökte, Ranya sökte (vet inte om hon träffade på sin kompis, kanske), Riddarpatrullen med tvillingarna och modern hoppade i bilen och kom och sökte och även jag. Jag bad skidåkare och andra motionärer att lyssna efter skall osv.  Nå allt slutade lyckligt, efter tre timmar hittade Herr Husse henne eller hon honom. Kopplet var avtuggat så hon hade nog fastnat i något. Två gånger "hittades" Ranya av andra Riddare i nöden, motionärer som kom med henne till Riddarpatrullen. Vad månne Ranya tänkte? Hon springer fritt i djupa skogen och vilt främmande folk grabbar tag i hennes halsband och hjälper henne hitta rätt. Härliga människor finns det, överallt! Och detta var råddiga berättelsen.


Jag har stickat sockor till julklappar. Dessa skall någon få.


3 kommentarer:

 1. Men de kanske tror på tomten ännu, sonen och sambon? Jag menar nu vet de ju vad de får i julklapp. Fast å andra sidan så hjälper du ju bara tomten.
  Spännande dag har ni haft med bortsprungenhet och trevliga främmande hjälpande människor.
  Svar: Riktigt många trådar till och med!
  Skruvspiken har säkert några historier på lut om den bara kunde tala :) Tack detsamma Lisbet! <3-kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ändrade lite, så nu vet de inte :)

   Radera
 2. Vilken dramatik med rymlingen, men tur att det fick ett lyckligt slut! Min systers ena tax är likadan, rymmer så fort han får en chans, men kommer själv tillbaka så så småningom - när HAN vill...
  Jag ska också sticka sockor till ett av mina barnbarn i julklapp, han önskar sig det!
  Kram, Monica

  SvaraRadera