lördag 25 februari 2017

Grattis!


I dag fyller Ranya 5 år! Hela veckan har hon fått vara i Lappland tillsammans med Herr Husse senior, Herr Husse junior med sambo och förstås Sesian. Hemfärd blir det i helgen och liv i luckan här igen. En härlig orörd snö att rulla runt i väntar på bakgården. Hm, är det lika på framsidan? Oj!!! Men det har jag ju inte kommit ihåg att kolla...

Bakom hundstaketet har vi bärbuskar och tidigare också jordgubbsland. Varje år den här tiden börjar jag fantisera om planteringar och allt möjligt mysigt, men det finns ju så mycket annat också som jag vill hinna med och göra. Jag har nog insett att sommaren är för kort, sålde växthuset för ett par år sedan. Nåja, ny vår och nya möjligheter, så få se. En kiva bild av Ranya svart, Milou vit och Sesian brun. Ranya är en mycket klok och harmonisk fröken. Kan mycket. Social är hon och tycker om barn. Älskar musik. Alltid då Tilde övar pianoläxan kommer hon och lägger sig vid hennes fötter. 


Ute på gården skäller hon då någon går förbi, hennes sätt att hälsa. Arg är hon aldrig.

4 kommentarer:

 1. Grattis Ranya!
  Så tiden har gått, det var ju igår ni for och hämtade hem henne?
  Härliga vänner har ni!
  Här skiner solen, må den skina på dig också. Och på alla andra med för den delen! :)

  SvaraRadera
 2. Grattis till fina Ranya! har förstått att det är en mycket klok och sympatisk hund! Vilket härligt födelsedagsfirande hon fick, men nu längtar hon nog hem till matte!
  Ha det så gott, kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Idag ser det lika ut hos oss som hos er. Snö överallt,allt,allt....:)
  Svar:
  Myrkrig förekommer troligen över hela världen. I vår trädgård har myrorna övertaget. Tillsvidare. Vi har dock nått en överenskommelse, tror jag. Myror inne är ju ett annat kapitel för sig. Grattis till vinnandet! :)
  Så var det det där med jordgubbarna! Vi har ätit av dem tidigare och är bortskämda kom vi på,för de smakar inte alls lika gott som dem vi själva odlar. Här finns dessvärre inte en enda liten jordgubbe kvar i frysen. Får vänta till sommaren.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Svar!
  Nej inte i världen heller. Det får duga ändå utan botox. Precis, var och en med sitt. Tack för Retrosisko i Lahtis. Har jag vägarna förbi, man vet ju aldrig ska jag gå in till din kusin.
  Snart mars,ja :)
  Kram

  SvaraRadera