tisdag 20 juni 2017

Lite kvar till den allra längsta dagen!

I dag berättade jag för Tilde hur vi städade, fejade både inom- och utomhus, bakade och kockade inför midsommaren. Hur det var "förr i världen", ungefär för några år sedan :) Nu är det inte så noga med sådant. Prioriteringarna förändras med tidens gång. Det räcker med en kopp kaffe och kanske ngt till. Vi får se om lusten faller på. Inga planer, det är enklast så, tycker jag. Det blir som det blir. Det spontana är skojigast nuförtiden. Och ja, jo, röd limonad handlade Tilde och jag i dag, grisar ska jag köpa då helgen närmar sig.


Ranya hon är för det mesta glad. Här gläds hon över vilopausen, Sesian är fokuserad på Herr Husses godispåse och Milou svalkar sig i skuggan.


Dottern som var i början av den nio månader långa väntetiden kom en dag och gav mig en påse med garn och mönster på en babytröja. Det var en sådan stund då tårarna rann... av glädje och tacksamhet. Inga ord behövdes och länge var det jättehemligt.

Och Maya använder nu sin tröja dagligen. JUST NU är det drygt sju timmar kvar till sommarsolståndet!

2 kommentarer:

 1. Åh, vilket underbart sätt att berätta för dig om det väntade barnet! Jag blir alldeles tårögd! Och så jättesöt liten kofta du har stickat! Jag gjorde också en liten kofta till vår nya dotterdotter och har sett bilder på henne i den, lite stor än, men det ändrar sig snabbt...
  Röd limonad och grisar! De finska midsommarsedvänjorna skiljer sig tydligen från de svenska! Berätta gärna?
  En riktigt glad midsommar, önskar jag dig och hela din familj!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Tänka sig så viktigt det var med skinande rent hus till midsommaren förr "när vi var unga". Trots att jag nu inte trivs när det är råddigt så går nog midsommarstädningen på ett huj nuförtiden. Tror rent av att vi blivit klokare.
  Ser att du har det trevligt med barnbarn så ha det så gott i midsommar.

  SvaraRadera