torsdag 18 april 2019

Que Sera, Sera.


Till påsken hör många traditioner. Några av mina har försvunnit på något sätt. Tog inte ens fram påskpyntet i år, inga kvistar, ej heller fjädrar, hehe. Nåja, frodigt påskgräs har jag i alla fall. Och det där påskgodiset... finns fortfarande kvar...

Förr brukade min familj äta påskbuffé på påskdagen, så småningom ändrade vi till lördagen, sedan blev det långfredagen. Minns att vi alla tyckte att varför vänta. Förstås blev det sedan skärtorsdagsmiddag inför påsken. Påsklovet framför oss och vi njöt av samvaron och plockmaten. Nuförtiden blir det som det faller sig in och passar på bästa sätt. I morgon samlas vi hos småflickorna, lite knytis och mycken samvaro. Förstås är ju alla vi vuxna med också. Och gossarna. Och Tilde (stackaren som brände sin fingrar i kväll då hon bakade för morgondagen, så duktig på alla sätt och vis, men olyckor sker). Kanske blir det ngn slags buffé, plock, här också endera dan. Handlat har jag i alla fall för alla eventualiteter. I år är det skönt för mig att det inte är så mycket inplanerat. Que Sera, Sera. 

2 kommentarer:

 1. Det låter avslappat och skönt! Här har det blivit ovanligt mycket i år, tycker jag! Har nog börjat bli lite lat...Alla döttrarna med familjer hemma, bor hos äldsta dottern på Schaggarp Igår bjöd yngsta dottern på middag, idag bjuder mellandotter och på lördag är det först påskbuffé här (som jag ska fixa idag...) och sen på kvällen är det middag hos äldsta dottern... Sen är jag trött!
  Men vädret är fint, vi kan vara ute, jag får träffa alle sex barnbarnen på en gång, så det är mycket att glädjas åt!
  Ha det jätteskönt!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Här blev det två små porslinskycklingar, en påskbonad och några krukor med påskliljor på trappan. Tycker att det räcker... Det där med pynt blir mindre och mindre viktigt med åren!

  Glad Påsk!

  SvaraRadera