lördag 16 april 2022

Magafari och munskydd.


 För nästan två månader sände Linn denna fina norrskensbild åt mig. Kallt var det och sällan har vi kunnat ses, pga pandemin och riskerna med att träffas. För någon vecka sedan fyllde Line tre år och vi tyckte att det kunde vara tryggt att kalasa, nästan som förr i världen och ingen hade symptom. Och vad hände efteråt? I tidningen hade det stått att Norovirus härjade, så smittan fanns. Precis varenda en av gästerna i tur och ordning, alla utom jag och Tilde insjuknade i magafari, Norovirus. T o m Lines farmor och faster. Efter några dagar började Herr Husse kasta upp, hördes säkert i hela byn... Den ena efter den andra hamnade att vara hemma från dagis, skola och jobb. Jag hade munskydd, den enda som hade! Garanterat bra med sådant.

3 kommentarer:

  1. En otroligt fin bild med barnen och norrskenet i bakgrunden.
    Jodå, munskydd hjälper visst!
    Glad fortsättning på påsken Lisbet!
    Kram

    SvaraRadera
  2. OJ då! Här har jag inte hört talas om någon ny variant av covid... Vi har träffats som "förr i världen" i familjen. Klokt av dig att ha munskydd!
    Hoppas att alla mår bättre nu!
    Kram, Monica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Magafari (dialektord här), norovirus, samma sak som vinterkräksjuka. Det är alltså ingen ny variant av covid. Och tack, de mår alla bra nu.
      kram

      Radera