lördag 12 december 2009

43. Festligt värre!

Snart dags att åka iväg söderut. Ser ut att vara tämligen bra före. Julfest i går och ljusfest i kväll. Julfesten var så fin, god mat, trevligt program och hade allra bästa bordssällskap. Det betyder mycket det också för att en fest ska bli lyckad för en. I kväll blir det ljusfest.
Ute lyser den minimala snön upp. Rimfrost på träden och ganska perfekt för att fota julkort. Sånt hinner jag nog inte med i år (när blir det?). Vanliga, utvalda, vackra julkort blir det i alla fall! Roligt att skicka, roligt att få...
En kissekatt sitter i ett träd i skogen. Vi trodde att vi lärt den komma ner. Senaste gång satt den högt uppe i en tall i flera dygn. Vi har försökt locka ner den, men icke! I morgon kommer matte hem och får ta hand om det.
Dagens visdomsord: Man är bara så begränsad som man gör sig! Precis så! Nu ska jag fortsätta med att fortsätta! Flyger iväg!

4 kommentarer:

 1. vaaa?! int kan ni ju lämna den uppe i trädet :( men den borde ju nog kunna klättra ner, lilla knäppa kissen min :)

  SvaraRadera
 2. hm... jag är inte så bra på att klättra, speciellt inte då det inte finns nå grenar på det där trädet, bara högst upp där kitty sitter

  Under jullovet får du nog lära din lilla knäppa kisse att klättra neråt också!

  SvaraRadera
 3. Akkurat nå - midlertidig - bor vi jo midt i Drøbak sentrum, liten koselig badeby ved Oslofjorden med pittoreske små trehus. Utenfor vinterhagen har vi et stort bjørketre. Der klatrer naboens katt gjentatte ganger opp og klarer ikke å komme seg ned. Matmor står og lokker, men hun sier - den må komme ned selv, siden den velger å jage små, søte spurver der oppe!!!
  Det har tatt sin tid, men nå har jeg fått yttervegger og taksperrer! :-) Skal vist få tett hus med vinduer til jul! Ferdigstillelsesdato er så langt 12. mai 10.
  3. adv. klem fra Angela

  SvaraRadera
 4. Tack för kommentaren, Angela vännen!

  Oj, vilket väntande men det verkar ju i alla fall gå framåt. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge... eller hur det var. Passligt till sommaren i alla fall. Skönt det. Då behöver Dag inte skutta snö denna vinter!
  Vi kom hem för en stund sedan och Linn lockade på sin Kitty och den kom springande i full fart ur skogen!!! :)
  klem fra Lisbet

  SvaraRadera